Petter Northug.
Petter Northug. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Northug säljer bilen som startade skandalen

Petter Northugs hem genomsöktes, och polisen hittade kokain i norrmannens bostad. Husrannsakan genomfördes efter att Northug kört 168km/h på en 110-väg med sin vita Jaguar. Nu är vrålåket ute till försäljning – för 1,7 miljoner kronor.

ANNONS
|

Petter Northug utreds av polis efter att kokain hittats i den förre skidkungens bostad. Northug misstänktes först även ha kört drograttfull, men testresultatet visade sig vara negativt.

LÄS MER: Northug inte påverkad när han stoppades

Norrmannen erkände dock innehavet av drogen utan omsvep.

”Jag har begått ett stort misstag”, skrev han på sin Instagram efter incidenten.

Northug kallade till en presskonferens där man berättade om sitt droganvändande.

– Det sitter långt inne att erkänna det. Jag har ett allvarligt missbruksproblem som består av alkohol, narkotika och piller i samband med periodvis hårt festande. Jag har inte tagit det på allvar och förnekat det. Konsekvenserna är att det har blivit väldigt allvarligt och omfattande, sa han då.

ANNONS

Det hela började med att Northug stoppades av polisen när han körde 168km/h på en 110-väg. Detta i sin vita Jaguar – som nu är ute till försäljning.

”Det här är ett helt unikt och extremt häftigt exemplar av Jaguars flaggskepp F-Type SVR”, står det i annonsen som ligger ute på sajten Finn.no.

Bilen (Jaguar F-Type SVR), som Nothug körde när polisen stoppade honom.
Bilen (Jaguar F-Type SVR), som Nothug körde när polisen stoppade honom. Bild: Fredrik Hagen

Av annonsen framgår det även att bilen gör 0-100 på 3,7 sekunder. Motorn är på 575 hästkrafter, och prislappen är satt till motsvarande 1,7 miljoner svenska kronor.

– Vi sålde bilen till Petter Northug och därför är det naturligt att vi säljer bilen igen, säger Rune Wang-Henrichsen, koncernledare för Nardo Car som hjälper honom att sälja bilen, till Dagbladet.

Polisens utredning är inte klar än, men uppges vara inne i slutskedet. Northug är misstänkt för vårdslöshet i trafik och narkotikabrott.

2018 avslutade Petter Northug sin framgångsrika skidkarriär, som bland annat innehöll två OS-guld och 13 VM-guld.

ANNONS