Novak Djokovics pappas utspel: ”Han borde sluta”

Novak Djokovic förlorade Wimbledon-finalen mot 20-årige Carlos Alcaraz.
Det fick stjärnans pappa, Srdjan Djokovic, att yttra sig.
– Han borde sluta med det här extremt svåra jobbet, säger han enligt The Telegraph.

ANNONS
|

I den senaste senaste Wimbledon-finalen åkte Novak Djokovic, 36, på en smäll. Stjärnan förlorade mot den 16 år yngre spanjoren Carlos Alcaraz. Ett nederlag som har lett till att hans pappa, Srdjan Djokovic, nu vill se sonen avsluta tenniskarriären.

– Min önskan som pappa – jag har i ett tag tyckt att han borde ha slutat med det här extremt svåra jobbet, säger stjärnans pappa i dokumentären ”Novak Djokovic – Untold Stories”, enligt The Telegraph, och berättar varför:

– Det är fysiskt och mentalt utmanande och väldigt krävande. Han har varit helt dedikerad i 30 år och inte tagit foten från gasen. Det har inte funnits mycket tid för andra saker i livet.

ANNONS

Pappans önskan: ”Hoppas det kommer ske nästa år”

När Novak Djokovic fyller 37 år i maj vill hans pappa att han lägger racket på hyllan. Det berättar han i dokumentären:

– Tennis är bara en del av hans liv, inte hela hans liv. Jag förväntar mig att han ska bli uppmärksammad för de saker han kommer göra efter karriärens slut också, vilket jag hoppas kommer ske nästa år. Och för Novak att sakta men säkert... det är inte slutet, men om ett och ett halvt år låt oss säga.

Stjärnan skulle egentligen tävla i Toronto Open, men på grund av utmattning meddelade han förra veckan att det inte blir så. Vad pappan tycker om sonens framtid är tydligt. Och så här säger hans mamma:

– Allt är upp till honom. För min del kan han sluta redan nu – han har vunnit allt, säger hon.

LÄS MER:Ariana Grande gick på Wimbledon-finalen utan sin ring

LÄS MER:Alcaraz vann Wimbledon: "Otroligt stolt"

LÄS MER:Djokovic till Wimbledon-final – straffades för stönet

ANNONS