Johanna Bundsen storspelade i OS-kvarten.
Johanna Bundsen storspelade i OS-kvarten. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Nytt storspel av Bundsen – trots linsdrama

Johanna Bundsen tappade en kontaktlins på väg in till OS-kvartsfinalen mot Ungern. Storspelet i målet fortsatte ändå.
– Jag känner mig i väldigt bra form, säger målvakten.

ANNONS
|

Lagkaptenen Jamina Roberts tycker att Johanna Bundsen är OS-turneringens bästa målvakt.

Förbundskapten Tomas Axnér säger att han aldrig har sett den 33-åriga handbollsmålvakten bättre.

Mot Ungern visade Johanna Bundsen att hon kan briljera mellan stolparna även när synen inte är helt perfekt. Tyra Axnér råkade peta Bundsen i ögat när lagen sprang in på planen och en av målvaktens linser trillade ut.

– Jag sade "skit i den och så kör vi", säger Bundsen som inte hade med sig någon reservlins till den maffiga kvartsfinalarenan i Lille.

Och som Bundsen körde.

22 räddningar

När förlängningen var slut, och Sverige stod som segrare med 36–32 efter en nagelbitare, hade hon noterats för 22 räddningar i matchen.

ANNONS

– Jag får absolut vara nöjd med min nivå så här långt. Jag känner mig i väldigt bra form. Kroppen känns bra, huvudet känns bra, säger Bundsen.

Men det var sanslöst nära att Sveriges OS ändå tog slut i kvarten mot ungerskorna. När 15 sekunder återstod fick Blågult ett sista anfall för att ta matchen till förlängning.

Nina Koppang sköt 29–29 i slutsekunderna och sedan inledde Johanna Bundsen extratiden med att spika igen i nästan åtta minuter.

Semifinalplatsen säkrades och svenskorna kunde till slut jubla vilt i en stor segerklunga.

– Vi fortsätter tro på det och gå för det. När Koppang gör sista målet, när det bara är några sekunder kvar av full tid, så tror jag vi får med oss väldigt mycket energi in i förlängningen. Jag tycker att det visar sig där, vi får ett gött flow.

Frankrike nästa

Och även om Bundsen tonade ned linsdramat – futtigt i förhållande till det drama som själva matchen var – så var det en ny erfarenhet att spela med halvskarp syn på ena ögat.

– Synen är inte superdålig, jag ser utan linser. Men jag har linserna i 24/7 hela tiden, så det blir lite ovant såklart. Men jag såg ju väldigt bra på högerögat, säger hon med ett skratt.

ANNONS

Nu väntar semifinal på torsdag kväll, inför 27 000 åskådare varav det stora flertalet har sympatierna hos motståndarna.

– Ännu en semifinal mot Frankrike. Det kommer att vara tufft att spela mot Frankrike i den här arenan, det kommer vara bra tryck. Vi tyckte att det var bra tryck redan i dag.

ANNONS