FC Midtjyllands Henrik Dalsgaard lyfter pokalen tillsammans med Kristoffer Olsson (till vänster).
FC Midtjyllands Henrik Dalsgaard lyfter pokalen tillsammans med Kristoffer Olsson (till vänster). Bild: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix/TT

Olsson: "Kommer kunna spela fotboll igen"

Kristoffer Olsson uttalar sig nu för första gången efter kollapsen i februari.
– Jag mår superbra. Jag kommer att kunna spela fotboll igen, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

Olsson berättar för Aftonbladet att han hade varit sjuk i flera dagar och besökt sjukhuset innan kollapsen den 20 februari i hemmet. Det var hans föräldrar som körde in honom när han hade förlorat medvetandet.

– Sedan var det tre veckor som jag var i princip döende. Jag var ju inte kontaktbar och jag har inga minnen från det, säger Olsson till tidningen.

"Mådde skit i början"

28-åringen fick flera blodproppar i hjärnan till följd av en extremt sällsynt inflammation i hjärnans kärl. Han vårdades inledningsvis i respirator på Århus sjukhus.

För en månad sedan meddelade hans danska klubb Midtjylland att Olsson fasats ut ur respiratorn och flyttats till ett center med fokus på avancerad rehabilitering av neurologiska sjukdomar.

ANNONS

– Jag mådde skit i början. Jag var väldigt negativ och förstod ingenting. Men sedan började jag förstå att jag behövde ta mig igenom det här. Och läkarna berättade vad som gällde, säger han till tidningen.

"Var fantastiskt"

Han vill helst blicka framåt och hoppas bli helt återställd. Han tror att han kommer kunna spela elitfotboll igen, men har inte satt upp någon tidplan. Den senaste tiden har varit tuff, berättar Olsson, men har också gett perspektiv på livet. Och ju bättre han blivit desto mer har tankarna på att spela fotboll kommit tillbaka.

På söndagen fick Olsson vara med Midtjylland och fira mästerskapsguldet, som säkrades i sista omgången. Efteråt var han med och tog emot den stora pokalen.

– Det var fantastiskt att vara där. Sedan var det mycket upplevelser och intryck så jag blev trött ganska tidigt. Så det fick bli hemfärd för mig sedan. Ett ganska kort firande även om det blev längre än jag hade tänkt, säger han till Aftonbladet.

Kristoffer Olsson

Född: 30 juni 1995 (28 år) i Norrköping.

Position: Mittfältare

Moderklubb: Sleipner.

Klubbar som junior och senior: IFK Norrköping –2011, Arsenal 2011–2014, Midtjylland 2014–2017, AIK 2017–2019, Krasnodar 2019–2021, Anderlecht 2021–2022, Midtjylland 2022–.

A-landskamper/mål: 47/0.

Mästerskap för A-landslaget: EM 2021.

ANNONS