Kristoffer Olsson fick vara med och fira mästerskapstiteln med sitt FC Midtjylland i söndags.
Kristoffer Olsson fick vara med och fira mästerskapstiteln med sitt FC Midtjylland i söndags. Bild: Bo Amstrup/AP/TT

Olssons pappa: "En jäkla tur att vi var där"

Kristoffer Olsson tror själv att han kommer att kunna spela fotboll på elitnivå igen. Hans pappa är mest glad att sonen är vid liv.
– Han kommer att kunna klara sig. Om det blir med stöd eller inte får vi se, säger Mats Olsson till Aftonbladet.

ANNONS

Det var Kristoffer Olssons föräldrar Mats och Lena som hittade den svenska landslagsmittfältaren, livlös, den 20 februari i år.

Olsson hade känt sig hängig och därför sov hans fyraårige son inne hos farföräldrarna, som var och besökte sin son i danska Silkeborg under sportlovet.

Tränade sjuk

– Det var verkligen stor otur att drabbas av det han gjorde. Men det var en jäkla tur att vi var där. För Kristoffer och laget var lediga på tisdagen så förmodligen hade ingen saknat honom, och börjat söka honom, förrän på onsdagen, säger Mats Olsson till Aftonbladet.

28-åringen hade drabbats av flera blodproppar i hjärnan till följd av en extremt sällsynt inflammation i hjärnans kärl.

ANNONS

– Han fick en infektion i lungorna, förmodligen för att han hade tränat när han egentligen var sjuk, som sedan satte sig på hjärnan, vilket är extremt ovanligt, säger Mats Olsson.

Firade med laget

Den svenske fotbollsstjärnan vårdades inledningsvis i respirator på Århus sjukhus, men har sedan dess fasats ut ur respiratorn och flyttats till ett center med fokus på rehabilitering av neurologiska sjukdomar. I söndags kunde Kristoffer Olsson vara med klubblaget Midtjylland och fira ligatiteln.

I en intervju med Aftonbladet tidigare i veckan sade han själv att han mår bra och att han kommer att kunna spela fotboll igen. För pappa Mats är det inte det viktigaste.

– Han tränar bra nu: springer, cyklar och kör styrka. Men det är en sak att springa rakt fram och en annan att spela fotboll. Och det är ju inte fotboll på korpnivå heller i så fall. Om han kommer tillbaka på elitnivå? Kristoffer har ju verkligen den drömmen och drivkraften, så vi får hoppas att den uppfylls. Men det viktigaste nu är att han får en fungerande vardag.

ANNONS