OS-spelarna om sorgen efter Tommy Berg: ”Sitter där uppe”

Sverige tog en viktig seger över Spanien under handbollens gruppspel i OS. Samtidigt tyngs laget av sorgen efter Sävehof-legenden Tommy Berg.
– Det är tungt, men jag vet att han satt där uppe, tittade ner på matchen och skrek: ”Fan vad gött gubbar”, säger Sebastian Karlsson efter segermatchen.

ANNONS
|

Efter den efterlängtade vinsten över Spanien i gruppspelet hyllade flera ur OS-laget den bortgångne Sävehof-profilen Tommy Berg.

En av dem var Felix Möller, som knappt kunde hålla tårarna tillbaka när GP fångar honom efter matchen.

– För mig var han en go’ gubbe och var alltid glad när han kom in till omklädningsrummet efter matcher. När man kom in på arenan och såg honom fylla vattenflaskor blev man glad direkt. Han var världens härligaste människa som spred go energi till alla och han kommer vara väldigt saknad.

Rösten sviker mellan orden när Felix Möller tänker tillbaka.

– Det är lite jobbigt. Innan matchen försökte jag tänka att jag skulle ut och göra mitt bästa för Tommy i dag, och det tycker jag att jag gjorde okej.

ANNONS

Det var under måndagen som Sävehof gick ut med att Tommy Berg, mångårig eldsjäl i klubben, gått bort 78 år gammal.

"Ett sista guld”

Även Sebastian Karlsson hade Tommy Berg i tankarna när han gick ut på planen.

– Jag och Jonte gav varandra en rätt lång kram i går, säger han och fortsätter:

– Det är klart att det alltid är tungt med en sådan nyhet. Mina tankar går till hans familj. Det är tungt, men jag vet att han satt där uppe i dag, tittade ner på matchen och skrek: ”Fan vad gött gubbar”.

Michael Apelgren, assisterande förbundskapten i det svenska handbollslandslaget är på plats i Paris för OS. Han är glad att Tommy Berg fick uppleva ett sista SM-guld med Partille-klubben.

– Jag är glad att vi fick den här sista tiden ihop. Han var en person som alltid gjorde alla glada, det finns ingen som har något negativt att säga om Tommy. Vi fick ett sista guld tillsammans.

LÄS MER:Handbollsherrarna reste sig – slog Spanien

LÄS MER:Sävehof-profilens tragiska bortgång: ”Det har tagit hårt”

ANNONS