USA:s Cole Hocker, till höger, och Norges Jakob Ingebrigtsen till vänster. Hocker tog guldet på 1500 meter i Paris, Ingebrigtsen kom fyra.
USA:s Cole Hocker, till höger, och Norges Jakob Ingebrigtsen till vänster. Hocker tog guldet på 1500 meter i Paris, Ingebrigtsen kom fyra. Bild: Ashley Landis

OS-vinnaren vill slippa "ordkrig" med rivalerna

ANNONS

OS är över men rivaliteterna inom friidrotten består. OS-vinnaren på 1 500 meter, USA:s Cole Hocker, tänker dock inte ge sig in i det så kallade ordkriget mellan konkurrenterna Jakob Ingebrigtsen, Norge, och Josh Kerr, Storbritannien.

– Jag kan inte gå i ringen med de där två, svarade Hocker skämtsamt inför Diamond League-tävlingen i Lausanne som avgörs under torsdagen.

Relationen mellan Kerr och Ingebrigtsen har varit rejält ansträngd en längre tid och de båda löparna har turats om att skicka syrliga kommentarer mot varandra via media.

Sebastian Coe, ordförande för det internationella friidrottsförbundet, och själv gammal OS-guldmedaljör på 1 500 meter, har om rivaliteten mellan Kerr och Ingebrigtsen sagt att det är "en vänskap som inte direkt är gjord i himmelen".

ANNONS

Till start i Lausanne kommer Hocker och Ingebrigtsen, dock inte Kerr.

ANNONS