Otäck krasch i Giro d’Italia – landade med huvudet först

Den som följde söndagens etapp i Giro d’Italia fick se en otäck krasch när slovenen Matej Mohoric slungades över styret och landade med huvudet i marken.
– Det handlar säkerligen om en hjärnskakning, men han är vid medvetande, säger Bahrain Victorious lagläkare Daniele Zaccaria till italienska Rai enligt cyclingnews.com.

ANNONS
|

Matej Mohoric, som kör för Bahrain Victorious, råkade ut för en otäck krasch i söndagens etapp i Giro d’Italia, den nionde i stortävlingen.

Med drygt elva mil kvar av etappen fick slovenen tvärstopp med cykeln i en utförsbacke och flög över styret och landade med huvudet före i marken. Cykeln bröts i två delar och de första bilderna visade att Mohoric satt upp på vägräcket och han fick sedan en ersättningscykel för att kunna fortsätta tävlingen.

Men snart beslutades det att etappen och tävlingen är över för 26-åringen som fördes med nackkrage i ambulans till sjukhus.

– Matej fördes till närmaste sjukhus för att genomgå ytterligare undersökningar. Det handlar med säkerhet om en hjärnskakning, men han är vid medvetande, säger Bahrain Victorious lagläkare Daniele Zaccaria till italienska Rai enligt cyclingnews.com.

ANNONS

LÄS MER:Körde på cyklist – sportchefen slängs ut ur Giro d’Italia

Nytt tungt avbräck för Bahrain Victorious

Daniele Zaccaria fortsätter:

– Han pratade med mekanikern och sportchefen efter kraschen. De sa till mig att han bad dem ringa hans flickvän, så han visade att han kunde komma ihåg hennes telefonnummer, vilket gjorde mig lite lugnare.

Att Matej Mohoric nu tvingas lämna Giro d’Italia är ett tufft slag för Bahrain Victorious. Stallets kapten Mikel Landa tvingades bryta efter en krasch på den femte etappen. Laget har dock en etappseger hittills genom Gino Mäder på den sjätte etappen.

Söndagens etapp, den nionde, vanns av förhandsfavoriten Egan Bernal, som kör för Ineos Grenadiers och som i och med segern tar över den rosa ledartröjan.

ANNONS