Otäck skada på NFL-stjärna – klubben utreds

Han tacklades otäckt i söndags.
Fyra dagar senare fanns NFL-stjärnan Tua Tagovailoa återigen på planen för Miami – och lämnade med hjärnskakning efter ännu en otäck smäll.
Nu får Miami hård kritik och spelarfacket utreder händelsen.

ANNONS
|

I söndagens match mot Buffalo fick Tua Tagovailoa en hård tackling. Quarterbacken reste sig upp, tog några joggande steg och föll till marken.

24-åringen fick genomgå en hjärnskakningskontroll i omklädningsrummet men kunde fortsätta spela och det rapporterades att det var en smäll mot ryggen som orsakade svårigheterna med balansen.

Nu väcks hård kritik mot NFL-laget Miami efter att Tagovailoa åkte på en rejält otäck smäll mot Cincinnati – endast fyra dagar senare.

"Be för Tua"

”Det här är en katastrof. Be för Tua. Avskeda medicinsk personal och tränare. Jag förutspådde detta och jag hatar att jag har rätt. Två hjärnskakningar på fem dagar kan döda någon. Detta kan avsluta karriären. Hur är vi så dumma 2022", skriver Chris Nowinski som driver en stiftelse som jobbar för att hjälpa spelare och andra personer med de negativa effekterna av hjärnskakningar.

ANNONS

Nowinski hade redan före matchen sagt att det vore ett stort steg tillbaka i kampen mot hjärnskakningar om Tagovailoa skulle spela mot Cincinnati.

Olyckan var också framme mot Cincinnati under torsdagen då Tagovailoa blev tacklad av 154 kilo tunge Josh Tuppu och landade på marken med nacken och bakhuvudet först. Han blev liggande orörlig med händerna i en onaturlig position där fingrarna spretade ut.

Miami säger att Tagovailoa var vid medvetande och kunde röra på armar och ben. Han togs till sjukhus men har fått återvända till Miami.

– Det var ett läskigt ögonblick. Han undersöktes för en hjärnskakning och är nu i hjärnskakningsprotokollet, säger klubbens tränare Mike McDaniel.

NFLPA utreder

Förutom Nowinskis kritik har flera tidigare NFL-spelare luftat stark kritik mot beslutet att dels låta Tagovailoa återvända i matchen mot Buffalo och dels starta mot Cincinnati.

Spelarfacket NFLPA meddelar också att klubben utreds.

"Spelarnas hälsa och säkerhet är kärnan i förbundets uppdrag. Vår oro i kväll är för Tua och vi hoppas på ett snabbt och fullt tillfrisknande. Vår utredning om ett potentiellt regelbrott pågår", skriver NFLPA på Twitter.

ANNONS