Padelhallar i konkurs – banor auktioneras ut

Padelhallarna Acapulco padel och club och Acapulco sport event arena i Backa respektive Partille har gått i konkurs.
Nu ska padelbanorna i den ena hallen säljas på auktion, enligt Gustav Jakobsson, som biträder konkursförvaltaren från Ackordcentralen.
– Vi auktionerar ut det som finns där, säger han.

ANNONS
|

Bolaget som drivit padelhallen Acapulco padel och club, som ligger i Backa, har begärts i konkurs. Enligt Gustav Jakobsson, som biträder konkursförvaltaren Lars Zetterberg, beror det på flera faktorer.

– Delvis att de hade ett utgående bygglov på adressen, säger han.

Bolaget gick i konkurs den 11 juni men har haft igång verksamheten fram till förra onsdagen. Detta då de har försökt hitta någon att ta över verksamheten, men det har inte gått.

– Vi försökte arrangera så att ett nytt bolag kunde gå in och köpa inventarier innan vi skulle behöva auktionera ut det för att kunna få fortsatt en verksamhet där. Men det var inget som vi kunde ro i hamn. Bedömningen är att det är svårt i och med att det inte är fixat med bygglov för padelverksamhet, säger Gustav Jakobsson.

ANNONS

Vad som nu kommer att hända i lokalerna där padelhallen ligger vet inte Gustav Jakobsson. De ska nu ha en auktion på bland annat padelbanor, träningscyklar och andra inventarier.

– Vi auktionerar ut det som finns där, säger han.

Padelhallen Acapulco i Partille stod utan styrelse när den begärdes i konkurs av en likvidator.
Padelhallen Acapulco i Partille stod utan styrelse när den begärdes i konkurs av en likvidator. Bild: Elin Lans

Padelhallen i Partille i konkurs

Även Bolaget Padel i Partille AB, som har haft padel- och eventhallen Acapulco sport event arena, har gått i konkurs, något som även Partille Tidning rapporterat om. De båda hallarna har enligt Gustav Jakobsson samma företrädare men har inte något ägande sinsemellan, enligt hans uppgifter.

I lokalerna vid Skulltorpsmotet i Partille har de, förutom padel, haft indoor golf, pickleball, bistro och sportbar samt kontorshotell.

Bolaget har varit i likvidation sedan i början av juni och det var likvidatorn som begärde bolaget i konkurs. Då hade han sammanställt att bolaget hade över 20 miljoner kronor i skulder, främst till fastighetsägaren.

– Jag har ingen anledning att ifrågasätta det, men jag kan inte gå i god för att det är så det ser ut, säger Björn Svensson.

Inga personer kvar i styrelsen

Alla styrelsemedlemmar hade lämnat när bolaget likviderades.

– Det är ganska ovanligt att man lämnar bolagen på det här viset men det kan finnas anledningar till det som vi inte känner till, säger Björn Svensson.

ANNONS

Sedan ett tag tillbaka har det inte bedrivits någon verksamhet i lokalerna.

– Vad personal som har arbetat där har berättat hade de en avslutning för alla den 11 maj och så vitt jag vet har det inte varit öppet efter det, säger Björn Svensson, konkursförvaltare från Advokatbyrån Eriksson och Bengtsson.

Då det inte finns några personer i styrelsen har det varit svårt att få tag på information om bolaget.

– Min roll blir att försöka granska den information jag kommer över och i det här skedet har jag inte så mycket. Jag har säkrat den redovisning jag kan och har pratat med dem som kan tänkas veta någonting om det här, säger Björn Svensson.

Nästa steg för Björn Svensson är att reda ut vilken egendom som tillhör konkursboet och om möjligt sälja den. Han har svårt att tro att någon ska kunna ta över verksamheten.

– Min bedömning är att anläggningen är väldigt stor och intresset för padel gör att jag tror att det är en för stor enhet helt enkelt, säger han.

GP har sökt företrädaren för Acapulcohallarna utan svar.

LÄS MER:Gymmet Hela hälsan i konkurs efter tvist med hyresvärden

LÄS MER:Ny beachfestival vid Björlanda Kile i sommar

LÄS MER:Stor padelanläggning har ansökt om konkurs

ANNONS