Patrick Ekwall berättar om sorgen efter fruns död

Sportjournalisten Patrick Ekwalls fru Hannah gick bort i cancer förra året. Nu berättar han om sorgearbetet i den nya dokumentären ”Livet efter dig”.
– Vi måste göra som Hannah gjorde, vi måste leva, säger han.

ANNONS
|

Hanna Ekwall diagnostiserades med bröstcancer i mars 2020. En chock för familjen, men prognoserna såg goda ut. I augusti samma år berättade Patrick Ekwall i en intervju med Sportbladet att hon slutat med cellgifter, och att tumören i bröstet knappt längre var synlig.

Men i november kom beskedet att cancern var tillbaka. Aggressiv och obotlig, då den spridit sig till levern. Hannah Ekwall var utom räddning, och dagen innan alla hjärtans dag förra året somnade hon in. Hon blev 39 år gammal.

”Vi är bottenlöst förtvivlade. Det är så ofattbart orättvist och just nu vet jag inte hur vi ska ta oss vidare”, skrev Patrick Ekwall i ett inlägg på Instagram.

ANNONS

”Det är fortfarande så himla overkligt”

Nu är han aktuell i en ny dokumentär på TV4, ”Livet efter dig”, där han berättar om familjens sorgearbete.

– Jag tror att jag vaknar varje morgon med att tänka ”har det hänt?”. Det är fortfarande så himla overkligt att Hannah inte finns här med oss, säger Ekwall i denna, enligt Expressen.

I dokumentären får tittarna en inblick i hur den tuffa tiden med cellgifter var, och dessutom får man följa med när familjen besöker Hannah Ekwalls grav.

”Det skulle hon avsky”

Trots allt jobbigt måste familjen fortsätta framåt.

– Egentligen vet jag inte vad det är som gör att jag tar mig framåt. Inte mer än en instinkt att jag inte skulle må bra av att dra ned en rullgardin och titta in i väggen. Hannah, där hon nu sitter, skulle dessutom avsky det, säger Ekwall, och fortsätter:

– Vi försöker så gott det går att tänka på en framtid för att vi måste göra det. Det har jag insett, att ingenting kommer bli bättre om man tänker att vi hade otur eller att det är orättvist. Vi måste göra som Hannah gjorde, vi måste leva.

Dokumentären har premiär i kväll, måndagen den 18 april, på både TV4 och TV4 Play.

ANNONS

Patrick Ekwall jobbade som sportjournalist på TV4 1994–2016, och syns sedan 2017 på Discovery och som krönikör på FotbollDirekt.

Tillsammans fick Patrick och Hannah Ekwall dottern Tindra, nu åtta år gammal. Familjen består också av Wilma, Patrick Ekwalls dotter från en tidigare relation.

LÄS MER:Patrick Ekwalls sorg – första julen sedan Hannahs död

LÄS MER:Wilma Ekwalls bonusmamma Hannah dog i cancer – har samlat in en miljon

LÄS MER:Hannah Ekwall död i cancer – blev 39 år

ANNONS