Patrik Sjöberg tillbaka på sjukhus

Patrik Sjöberg har återigen lagts in på sjukhus. Detta på grund av en operation som varit nödvändig till följd av den allvarliga sjukdomen han drabbades av i mars. ”Jag vill passa på att tacka den fantastiska personalen på Sahlgrenska och särskilt på kirurgen ni är guld!”, skriver han på Instagram.

ANNONS
|

I våras var Patrik Sjöberg riktigt illa däran och svävade mellan liv och död. Höjdhoppslegendaren hade drabbats av en akut blodförgiftning och fick vårdas på sjukhus där han låg nedsövd under två veckors tid.

Sjöberg överlevde dock som bekant och berättade i en intervju med Sportbladet om tiden på sjukhuset.

– Jag känner att jag valde att leva och efter att jag vaknade så känner jag inte längre någon rädsla för att dö. Det var inte farligare än så här. Jag vet inte vad som hade hänt om jag hade gått nedför den där trappan, det såg lite för soft ut för mig, men nästa gång är det väl bara att hänga med om man är trött på skiten, sa han till tidningen.

ANNONS

LÄS MER:Patrik Sjöberg om nära döden-upplevelsen: ”Jag valde att leva”

LÄS MER:Patrik Sjöberg utskriven från sjukhuset – firade med pyttipanna

Patrik Sjöberg tillbaka på sjukhuset

Nu är dock Sjöberg tillbaka på sjukhuset igen, det berättar han på Instagram. Anledningen är att han måste genomföra en operation till följd av blodförgiftningen.

”För att förekomma rykten och haters så vill jag berätta att jag ligger en sväng till på Sahlgrenska. För tyvärr under tiden jag hade sepsis (akut blodförgiftning) hann bakterierna äta sig in i en kota och helt in i en disk och förstöra den totalt”, skriver Sjöberg.

Hyllar personalen på Sahlgrenska

Han berättar vidare att den planerade operationen (en steloperation i ländryggen) gjordes under gårdagen. Nu väntar en lång väg tillbaka för Patrik Sjöberg som varit aktiv i gymmet även efter elitkarriären.

”Det kommer bli tufft att sätta fart med rehab igen tå jag har tappat träningen senaste tiden pga för hög smärta. Men jag har sen nån månad börjat bara tänka på det positiva som händer varje dag och mitt liv blev genast bättre och den här operationen visste jag var nödvändig så i den händelsen är det positiva att skruvarna fäste onormalt bra och tar med mig det in i framtiden.”

Han avslutar sitt inlägg:

”Jag vill passa på att tacka den fantastiska personalen på Sahlgrenska och särskilt på kirurgen ni är guld!”

ANNONS

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP-sportens Alexander Olausson guidar till de bästa reportagen och nyheterna vid sidan av eliten – oavsett säsong. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar.

Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS