Vancouvers Elias Pettersson, till vänster, firar segern mot Nashville tillsammans med målvakten Thatcher Demko. Bild: Darryl Dyck/AP/TT

Pettersson tremålsskytt: "Kul att spela hockey"

Elias Pettersson gjorde karriärens andra NHL-hattrick och blev stor matchvinnare när Vancouver vände och vann mot Nashville.
– Det är kul att spela hockey just nu, säger svensken efter 5–2-segern.

Pettersson är redan uppe i 16 poäng den här säsongen och ligger tvåa i NHL:s poängliga bakom New Jerseys Jack Hughes, som har 18.

Den 24-årige svensken inledde sitt målskytte mot Nashville i den andra periodens första minut, vilket betydde 2–2. Publiken fick sedan se ytterligare en fullträff signerad Pettersson och hemmalaget var därmed i ledning inför den sista akten.

– Det känns grymt, supportrarna skapar ett jäkla liv. Det var en fin seger. Det är kul att spela hockey just nu. Jag har massor av självförtroende, det kuggar verkligen i för oss alla just nu, säger Pettersson efter matchen, skriver Expressen.

I tredje perioden slog JT Miller till efter knappt fem minuter och ordnade 4–2 med en man mindre på isen. I slutet av matchen tryckte Nashville på och tog ut målvakten i ett försök att reducera.

Men så blev det inte – i stället kunde Elias Pettersson fullborda sitt hattrick i tom kasse. Pettersson hade tidigare gjort ett hattrick i NHL, i januari 2019.

– Jag är väldigt glad. Ännu en seger för och jag är glad att jag fick göra hattrick, och det var skönt att jag fick sätta det enkla, sista målet, säger Pettersson till nhl.com.