Publikräcke gav vika i mötet mellan Bollnäs och Edsbyn

I bandyns kvartsfinal mellan Bollnäs och Edsbyn gav ett publikräcke vika och ett 20-tal personer föll ner från läktaren. Matchen är avbruten och ett flertal personer behöver föras till sjukhus.

ANNONS
|

Den tredje kvartsfinalen av fem mellan rivalerna Bollnäs och Edsbyn fick avbrytas när flera personer föll mot isen då ett räcke gav vika. Spelarna åkte dit för att hjälpa till och matchen avbröts.

– Scenerna är hemska. Ni kan tänka er själva när det lossnar och det är ett tryck fram från flera led, sa reportern i Expressens sändning.

Matchen kommer inte att återupptas ikväll, enligt speakern på SBB Arena. Det stod 1–0 till Bollnäs när matchen avbröts i den 84:e minuten.

Skadeläget är oklart just nu.

Supportern: ”Jättemånga på isen”

Edsbynsupportern Olov ”Lulle” Långmo stod en halvmeter från platsen där räcket gav vika. Han upplevde situationen som kaosartad.

ANNONS

– Det är jättemånga på isen, det är en enda röra, säger han.

Hur många var det som föll?

– Det var jättesvårt att se. Men det är snarare 100 än 10, säger han.

– Det är otroligt att det kan hända, det är ju en nybyggd arena.

Mellan 50 och 60 inblandade

Enligt räddningstjänstens uppgifter var det mellan en och en halv och två meter från läktaren till isen. Det uppges ha varit någonstans mellan 50 och 60 personer som var inblandade och var längst ned på läktaren.

– Det är klart att det blir lite rörigt när sådant här händer, en match avbryts och många personer är där. Så det är en ovanlig händelse, säger Emil Berggren, larm- och ledningsbefäl.

Räddningstjänsten är på plats med en enhet.

– Vi bistår ambulans i att försöka få en uppfattning om läget.

Även polisen är på plats. Det finns i nuläget inga uppgifter om någon eventuell brottsmisstanke. Polisen ser framför allt till att ordningen och avspärrningarna upprätthålls. Flera personer kommer att föras till sjukhus, enligt Anders Ståhlberg, RLC-befäl för Polisen region mitt.

– Vi är på väg till sjukhuset nu för att se hur många som är där.

Spelarnas barn inblandade

Edsbyns klubbchef Franco Bergman berättar att barn har varit inblandade i olyckan.

ANNONS

– Det är en chockad stämning. Jag såg inte så mycket från min position eftersom det var folk i vägen. Men jag såg några blodiga och att barn bars i väg, säger han.

Enligt klubbchefen hade flera spelare barn som var med i incidenten.

– Just nu ska vi samla ihop oss och få en klar bild. Det är en tragedi.

ANNONS