Fridolina Rolfö har startat en insamling för att hjälpa barn i katastrofområden. Arkivbild.
Fridolina Rolfö har startat en insamling för att hjälpa barn i katastrofområden. Arkivbild. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Rolfös stöd till barnen: "Vi är i en kris"

Med en oro över världsläget och en vilja att ge tillbaka och utnyttja sin plattform.
Nu startar Fridolina Rolfö en insamling för att hjälpa barn i katastrofområden.
– Pengarna hoppas jag ska hjälpa de barn som behöver det allra mest, säger fotbollsstjärnan.

ANNONS

Det var under våren som Rolfö – som nyligen vann Champions League med Barcelona för andra året i rad – kom i kontakt med Plan International Sverige. Det ledde till en roll som ambassadör hos barnrättsorganisationen och en insamling som startar under fredagen.

För att få folk att engagera sig har Rolfö tillsammans med Bayern München-stjärnorna Magdalena Eriksson och Pernille Harder samt lagkamraterna i Barcelona bidragit med signerade fotbollsprodukter. De som deltar i insamlingen har chansen att vinna dessa.

Hoppas på stort intresse

– Jag har länge haft en tanke på hur jag kan göra det och på vilket sätt. Och jag är glad över att vi har kommit i kontakt och att vi kan göra det här tillsammans. Jag hoppas verkligen att jag kan vara med och bidra och utnyttja den plattformen jag har och informera om hur det ser ut runt om i världen – att få folk att hjälpa till helt enkelt, säger hon.

ANNONS

Det är efter att ha följt hur barn drabbas i Ukraina och Gaza som Rolfö kände att hon ville engagera sig. Hon hoppas att insamlingen ska bidra till förändring.

– Jag hoppas att det ska finnas ett stort intresse och att många vill vara med och skänka och försöka vinna de här sakerna. Pengarna hoppas jag ska hjälpa de barn som behöver det allra mest. Det är planen.

"De har direkt ställt upp"

Hon utvecklar:

– Vi är i en kris på väldigt många ställen.

Hur har reaktionerna varit från dina lagkamrater som bidrar?

– Väldigt positivt. De vill självklart vara med. Jag beskriver det vi ska göra och det har inte varit några frågetecken. De har direkt ställt upp och vill vara med och bidra och det är jag jätteglad över, säger hon.

Fakta: Fridolina Rolfö

Född: 24 november 1993 (30 år) i Kungsbacka.

Moderklubb: IFK Fjärås.

Nuvarande klubb: FC Barcelona.

Tidigare klubbar: Tölö IF, Jitex, Linköping, Bayern München, Wolfsburg.

Främsta meriter: OS-silver 2016 och 2021. VM-brons 2019 och 2023. U19-EM-guld 2012. Champions League-mästare med Barcelona 2023 och 2024. Spansk ligamästare med Barcelona 2022, 2023 och 2024. Cupmästare med Barcelona 2022 och 2024. Tysk liga- och cupmästare med Wolfsburg 2020. SM-guld med Linköping 2016. Seger i svenska cupen med Linköping 2014 och 2015. Tilldelades Diamantbollen 2021 och 2022. Årets forward 2020, 2021, 2022 och 2023.

ANNONS