Malmö FF:s tränare Henrik Rydström.
Malmö FF:s tränare Henrik Rydström. Bild: Andreas Hillergren/TT

Rydström: "Ett problem vi haft för jävla länge"

Malmö FF föll med 0–2 hemma mot Glasgow Rangers i Europa League-premiären.
Då var tränaren Henrik Rydström rasande efteråt.
– Vi spelar bakåt och det är ett problem vi har haft för jävla länge.

ANNONS

Redan 56 sekunder in på Europa League-premiären kunde Glasgow Rangers ta ledningen efter att Malmös ytterback Gabriel Busanello slagit en huvudlös bakåtpassning.

– Jag förstår det inte riktigt, säger Henrik Rydström om brasilianarens passning.

"Är inte våra spelfördelare"

– Vi spelar bakåt och det är ett problem vi har haft för jävla länge. Jag har försökt få mina spelare till att vi spelar inte tillbaka till våra målvakter, för de är inte våra spelfördelare. Skit händer och han är en fantastisk spelare, men det sätter tonen på ett negativt sätt.

Även vid det andra målet med knappa kvarten kvar att spela var Busanello involverad när han halkade till innan Rangers Ross McCausland fastställde slutresultatet.

ANNONS

– Det är sådant som händer. Det är mattans fel, det är inte Busanellos fel. Vi är en del som halkar ganska vilt, säger MFF-målvakten Johan Dahlin.

Gabriel Busanello:

– Det var mitt misstag (första målet) och det får inte ske i en sådan här turnering. På det andra skedde det också ett misstag, som laget får ta på sig, säger han via en tolk.

Rydström tar på sig en del av ansvaret att Busanello hade en tuff match när han spelade brasilianaren i en trebackslinje precis som i 4–0-segern mot Häcken i allsvenskan i helgen.

– Det är inte hans vanliga position och jag kanske övervärderade den insatsen (mot Häcken). Han hamnade i situationer i den här matchen som han normalt sett gör som en ytterback. Det är mitt ansvar – jag vet att han gjorde sitt bästa, säger MFF-tränaren.

Det blev stundtals bättre i början av andra halvlek, men MFF kom inte alls upp i nivå.

– För många spelare gömde sig. Och det gäller även defensiven, säger Rydström.

"Straffade på Europacynismen"

Lagkaptenen Anders Christiansen anser att MFF gav bort matchen, men någon underskattning var det inte tal om.

– Först och främst spelar vi i Europa och Rangers är ett stort lag. Det var ett lag med kvalitet, sedan tycker jag inte att vi är bra i dag, säger dansken och fortsätter:

ANNONS

– När du spelar i Europa handlar det om cynism – du får inte så många chanser. De var mer skarpa när de fick möjligheten. Vi blev straffade på Europacynismen.

På torsdag nästa vecka väntar bortamatch för MFF mot Qarabag i Baku, Azerbajdzjan.

Malmö FF:s Anders Christiansen lämnar kaptensbindeln till målvakten Johan Dahlin under hemmamötet med Glasgow Rangers i Europa League.
Malmö FF:s Anders Christiansen lämnar kaptensbindeln till målvakten Johan Dahlin under hemmamötet med Glasgow Rangers i Europa League. Bild: Andreas Hillergren/TT
ANNONS