Sandqvist törstar efter proffslivet

ANNONS
|

Sex utespelare, sex avslut och en målvakt.

- Han limmar den, utbrister Mats Jingblad när Jörgen Pettersson avlossar första skottet.

Jonas Sandqvist "limmar" även de två kommande avsluten i takt med att tränare Jingblads leende blir allt bredare.

Till slut placerar Jon Jönsson in det näst sista avslutet och målvakten förlorar den på förhand ojämna duellen med utespelarna.

Tävlingsmomentet är slut men utespelarna fortsätter slå frisparkar utan mur - och Jonas Sandqvist fortsätter att retsamt enkelt sträcka ut och tippa bollen över ribban, så där överdrivet tv-räddande som alla målvakter älskar att avsluta träningarna.

- Vår kiropraktiker Anders Håkansson brukar säga att jag har svårt för skott på mål - allt annat tar jag. Så visst finns det mycket att arbeta på. Framförallt försöker jag dominera mitt straffområde på ett mer aggressivt sätt, säger Jonas Sandqvist när han jämför sitt målvaktsspel med några av de äldre kollegorna i allsvenskan.

ANNONS

En dryg vecka kvar till allsvensk premiär och trots att Landskrona Bois 23-åriga målvaktslöfte hunnit med provspel i Arsenal och hållit nollan mot Mexiko när landslaget samlade de nordiska klubbspelarna så är han fortfarande kvar hemma i Sverige.

Stortrivdes i Arsenal

- Det är utvecklande med nittio minuter varje vecka. Nu har vi krigat i botten under tre säsonger och det ger ett starkt psyke. Men visst var det en enorm kick att vara över i London. Att få känna på hur bra man kan ha det.

Fotbollskarriären tog fart vid fem års ålder, som anfallare först innan han fem år senare snörade om till målvakt eftersom storebrorsan redan stod i mål. Borlunda AIK blev Lunds BK och därefter Landskrona Bois, allsvensk debut mot IFK Göteborg och en inblåst frispark från Jimmy Svensson som retfullt minne.

- Förra säsongen kom genombrottet. Nu sitter han där, skrattar Jonas Sandqvist och pratar om den bänk dit han förpassat sin äldre målvaktskollega Mats Svensson.

En bänk som han själv inte gärna vill uppleva igen.

- Jag satt där tre säsonger och då börjar man fundera. Med en saftig lön utomlands kanske, skrattar han.

- Men nej, det skulle jag aldrig nöja mig med.

ANNONS

Tänker vara med i VM

Landslagsbänken - en lite mer acceptabel bänk som allsvenskans mest spännande målvakt tagit ett första avstamp mot.

- Till VM i Tyskland ska jag ha en av tre platser. Jag är minst lika bra som Magnus Hedman och Eddy Gustafsson.

Andreas Isaksson?

- Det är lite tufft det där.

Han både suckar och skrattar lite hopplöst åt det.

- Han är outstanding, bäst i Sverige. Det blir tufft att slå sig in där. Men det kommer formsvackor, skador. Det gäller vara med hela tiden. Det blir inspirerande att vara det.

fakta

Född:

Bor:

Klubbar hittills i karriären:

Landskamper:

Allsvenskan:

Aktuell:

fakta

Strax utanför listan:

ANNONS