Skandal i VM – nära att landa på krattorna

En funktionärsskandal utspelade sig i längdfinalen i VM. Jamaicanen Carey McLeod var nära att landa på funktionärernas krattor.
– Det där är ju jättefarligt. Skandalscener, säger SVT:s kommentator Niklas Nord.

ANNONS
|

Thobias Montler jagade VM-medalj i längdhoppet i inne-VM i Glasgow. I samma tävling var det skandalscener. När jamaicanen Carey McLeod gjorde sitt andra hopp i tävlingen var det nära att sluta riktigt illa.

McLeod fick grönt ljus för att starta sin ansats men först när han vari luften och närmade sig sanden i längdhoppsgropen flyttade funktionärerna undan sina krattor från sanden.

25-åringen var till synes arg och omskakad efter sitt hopp, där det alltså var nära att han landade på funktionärernas krattor.

– Vad hände där, vad gör funktionärerna? Det där är ju jättefarligt. Skandalscener, säger SVT:s kommentator Niklas Nord.

ANNONS

Expert Alhaji Jeng stämmer in.

– Det där är en riktigt blunder, säger han och fortsätter:

– Det här ska inte hända på ett VM. Jag kan köpa om det sker på pojkar 12. Eller nej, inte ens där ska det ske...

Inte enda skandalen

Till slut beslutades att hoppet skulle mätas och det visade sig vara 7,94 meter långt.

Mellan hoppen ställs en kon ut på ansatsbanan, när konen är framme krattar funktionärerna sanden. När McLeod hoppade var konen bortflyttad.

McLeod hoppade som längst 8,21 i tävlingen och knep bronset. Vann gjorde greken Miltiadis Tentoglou på 8,22. Italienaren Mattia Furlani hoppade lika långt som Tentoglou men slutade på silverplats på grund av sämre andrahopp.

Thobias Montler slutade åtta, han hoppade som längst 7,80.

Det har varit nära skandal tidigare under VM. Under fredagens kulfinal hamnade amerikanen Roger Steen kula på löparbanorna, precis framför löparna i ett av heaten på 1 500 meter.

LÄS MER:Montler åtta i VM-finalen – kunde inte försvara silvret

LÄS MER:Larsson femma i inne-VM: "Sjukt kul"

LÄS MER:Pihlström till final – besviken Ngarambe utslagen

LÄS MER:Salming VM-åtta – konkurrent slet av hälsenan

ANNONS