Arne Slot och tvåmålsskytten Luis Díaz.
Arne Slot och tvåmålsskytten Luis Díaz. Bild: Dave Thompson/AP/TT

Slots succé fortsätter – körde över United

Tre matcher. Tre segrar.
Arne Slot har fått en strålande start som tränare i Liverpool. I det heta rivalmötet borta mot Manchester United vann laget med 3–0.

Misstag från Casemiro. Omställning från Liverpool. Inlägg från Mohamed Salah. Mål från Luis Díaz.

Så kan den första halvleken i Premier League-matchen på Old Trafford summeras.

Två gånger om upprepades proceduren. I den 35:e minuten nickade Díaz in bollen med pannan, i den 42:a minuten placerade han in bollen med högerfoten. Två blytunga smällar för United och den redan ifrågasatte tränaren Erik ten Hag.

"Vi var riktigt bra i dag"

Till den andra halvleken valde han att byta ut Casemiro för den oprövade 20-åringen Toby Collyer. Men någon större effekt gav inte det bytet. Liverpool utökade till 3–0 i den 56:e minuten – på ett snarlikt sätt som de första målen.

Det unga stjärnskottet Kobbie Mainoo tappade bollen, Liverpool ställde om blixtsnabbt och Mohamed Salah placerade in 3–0. Ett mål som blev matchens sista.

– Vi var riktigt bra i dag och hade bra tålamod, säger Liverpools Ryan Gravenberch till Viaplay.

I topp tillsammans med City

Ännu ett jobbigt resultat för Manchester United som i den senaste omgången förlorade mot Brighton efter ett mål i den 95:e minuten. Nu ökar pressen ännu mer på Erik ten Hag som i fjol "räddade" en usel ligasäsong med att vinna FA-cupfinalen mot Manchester City.

Desto roligare är livet just nu för hans nederländske landsman Arne Slot. Sedan han ersatte Jürgen Klopp har det blivit tre segrar på tre matcher. En kanonstart på säsongen, med andra ord.

Efter tre omgångar är det bara Liverpool och Manchester City som har vunnit samtliga matcher.

– Vi måste fortsätta så här, konstaterar nederländaren Gravenberch.

Luis Díaz, till vänster, gjorde två mål.
Luis Díaz, till vänster, gjorde två mål. Bild: Dave Thompson/AP/TT