Så firade Jonatan Hellvig och David Åhman OS-guldet i Paris

Kramkalas vid Eiffeltornet och fest på samma nattklubb som franska stjärnorna innan firandet fortsatte på en irländsk pub. Så såg lite av OS-guldhjältarna Jonatan Hellvig och David Åhmans natt ut.

ANNONS
|

David Åhman och Jonatan Hellvig krossade tyska Nils Ehlers och Clemens Wickler i finalen och bärgade guldet i sitt första OS. På läktarna framför Eiffeltornet satt båda spelarnas familjer och glädjen var stor när matchbollen, som betydde 21–13 i andra set, gick in.

Den svenska duon vann matchen med 21–10 och 21–13. En kross.

– Jag var ändå nervös hela tiden. Det kan alltid vända fort och sådär men de gick in och spelade sitt spel, sa Sofia Åhman, mamma till David.

Hon fortsatte:

– Så mycket som de här killarna har tränat från tidig ålder och inte varit mycket lediga. Åh, det är så härligt att det betalar sig!

ANNONS

Lotta Hellvig, Jonatans mamma, delade Sofias glädje över sönernas OS-guld.

– Det kan inte bli bättre just nu, jag är så glad, det är helt fantastiskt att det här gick vägen!

Föräldravänlig match

Hon tyckte att matchen, som alltså slutade med stora setvinster för Sverige, var ”föräldravänlig”.

– Väldigt! Jag är så glad att det inte blev en tresetare, väldigt skön match!

Pappa Anders Hellvig höll med.

– Det är helt fantastiskt, det är verkligen en dröm. Jag sa det efter första EM-guldet också, det här var en väldigt föräldravänlig match för det var aldrig speciellt jämnt och spännande.

– Men man sitter ändå på nålar, även fast de vann första set så stort så blir det ändå nytt set så blir det 0–0 och då tänker man "hur ska det gå?". Men det var skönt, väldigt skönt.

Davids flickvän Liv Nilsander var stolt när hon såg pojkvännen spela hem ett OS-guld.

– Det finns inga som förtjänar det här mer än David och Jonatan. De är så snälla, så ambitiösa och allting. Inte kaxiga. Jag är så extremt, extremt stolt!

OS-turneringen i Paris var inte bara glädje för Åhman/Hellvig och deras familjer. I gruppspelet blev det två förluster och bara en tredjeplats.

ANNONS

– Det har varit så mycket ’ups and downs’ den här turneringen, den här matchen kändes det lugnt. Det stora var ju semifinalen, där man var riktigt nervös. Nu var det bara såhär "nu kör vi in i väggen" liksom – och det gick bra, så det var så skönt, sa Hanna Hellvig, syster till Jonatan.

David Åhman och Jonatan Hellvig firar med familj och vänner på beachvolleybollarenan vid Eiffeltornet.
David Åhman och Jonatan Hellvig firar med familj och vänner på beachvolleybollarenan vid Eiffeltornet. Bild: LUDVIG THUNMAN

Firar med Pepsi max och chokladbollar

Efter den sena finalen på lördagskvällen skulle det firas i Paris-natten.

– Först ska jag krama honom så mycket jag bara får sen ska vi skåla i någonting gissar jag. Vår favorit är Pepsi max så det blir det i alla fall. Nu kommer David begära en jättestor chokladboll eller flera satser chokladbollar. Det har legat några i potten, sa Sofia Åhman.

Anders Hellvig trodde att det fanns planer för festnatten, även om han själv inte vet om dem.

– Jag tror ungdomarna har planerat någonting, systrar och flickvänner och sådär, så vi får se.

Fest på nattklubb och pub

Liv Nilsander bekräftade teorin.

– Vi har kanske en liten efterfest på gång, vi får se. De lär väl ha fullt upp med grejer och så imorgon också. Jag flyger hem tidigt, de flyger hem på eftermiddagen. Så det blir väl i Stockholm det stora firandet blir.

ANNONS

– Vi har lite planer, sen får vi se hur det blir och sådär men det blir nog en bra fest, sa Hanna Hellvig.

Och huvudpersonerna själva var redo.

– Jag vet inte vad planen är men vi hörde att det finns planer. Vi är beredda på allt, sa Jonatan Hellvig.

Enligt vad GP fått till sig innebar den första delen av planen nattklubb. Närmare bestämt Silencio club där franska storstjärnor som simmaren Léon Marchand och judo-stjärnan Teddy Riner huserat och firat sina medaljer i OS. Sedan fortsatte firandet på den irländska puben Corcoran's.

LÄS MER:Historiskt OS-guld för beachvolleyduon

LÄS MER:Så blev Sverige världsbäst i beachvolley

ANNONS