Sportchef stängs av – dagar innan Tour de France

Med dagar kvar till Tour de France skakas ett av lagen av en skandal. En av sportcheferna i Lotto Dstnys anklagas för oönskat beteende mot en kvinna och stängs nu av.

ANNONS
|

På lördag inleds den 110:e upplagan av klassiska Tour de France. Dagar innan starten i Bilbao meddelar ett av teamen som ska delta, Lotto Dstnys, att en av lagets sportchefer stängs av och inte kommer vara med laget under treveckorstävlingen.

Teamet skriver på sin hemsida att sportchefen stängs av efter ”oönskat gränsöverskridande beteende”.

Anklagelserna ska enligt flera medier handla om att sportchefen skickat oönskade meddelanden till en kvinna på sociala medier.

Stängs av för att ”behålla lugnet”

Teamet skriver att anklagelserna ska ha publicerats av en person på Twitter.

"Observera att detta är en personlig fråga och att inte har någonting med laget att göra”, skriver Lotto Dstny i sitt uttalande. Laget skriver vidare att sportchefen stängs av från Tour de France för att ”behålla lugnet” och att beslutet är taget i samförstånd med sportchefen.

ANNONS

Tour de France inleds i Bilbao på lördag och cyklisterna tar sig in i Frankrike på den tredje etappen. Tävlingen avslutas med målgång i Paris den 23 juli. Kampen om totalsegern väntas stå mellan dansken Jonas Vingegaard (Team Jumbo-Visma), som vann i fjol, och slovenen Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), som vann Touren både 2020 och 2021.

LÄS MER:Jacob Eriksson förlorade sin blivande lagkamrat Gino Mäder i dödskrasch

LÄS MER:Lucas Eriksson svensk mästare i cykel för fjärde gången

LÄS MER:Fyrfaldige mästaren petas: "Besviken"

LÄS MER:Cykelstjärnan i tårar efter knivattacken

ANNONS