Staffan Lindeborg tillbaka i tv – efter avskedet från SVT

Det är fem år sedan SVT-ikonen Staffan Lindeborg lämnade.
Nu dyker han upp i rutan igen.
– Jag har en helt annan frihet, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Staffan Lindeborg delar på titeln ”mesta Tipsextra-kommentatorn” med Leif Larsson (59 sändningar). Han gjorde totalt 50 år i public services tjänst och är ihågkommen från stora svenska ögonblick som VM 1994.

Men så i december 2018, efter sim-VM, tog han farväl från SVT och tv-rutan.

Nu har uppmärksamma tittare säkert noterat att han fladdrat förbi igen, lite tätt som tätt.

Detta i en reklam för Svenska Spel – där en leder en frågesport där bland annat Tomas Brolin, Marcus Allbäck och Petronella Ekroth förekommer.

– Jag har gjort några grejer med Svenska spel tidigare, men det här är första gången jag dyker upp i reklamsammanhang. Jag har som princip att säga nej till privata spelbolag. Det här är något som jag tycker är kul och som jag kan stå för, säger han till Expressen.

ANNONS

Avslöjar: Tackade nej till Ica-reklam

Lineborg berättar att han har förkärlek till frågesport, exempelvis deltog han nyligen i ”Alla mot alla”. Han berättar också att han tillsammans med Ingvar Oldsberg brukade köra frågesport i fikarummet.

Att han nu kan förekomma i Svenska Spels frågesportsreklam har att göra med att han inte längre jobbar med public service.

– Först nu är jag fri att tacka ja till andra bolag än SVT. Det är en förmån och jätteroligt att mina tjänster är efterfrågade. Jag tackade exempelvis nej till att vara med i Ica-reklam under den tiden. Friheten kom när jag slutade, säger han.

Vid sidan av detta uppdrag är han nu för tiden också engagerad i Hjärtupproret och coachar sportkommentatorer.

– Så jag har fullt upp. Sen jag jag slutade på SVT har jag fått tid att göra många roliga saker, säger han till Expressen.

LÄS MER:Henrik Strömblad om varför han sluddrade i sändning: ”Lite svullet”

LÄS MER:Glenn Strömberg svarar Tomas Brolin om påstådda tunneln

LÄS MER:Glenn Strömberg om att stoppas från SVT

ANNONS