Stark mittperiod räddade Pixbo - jagar andraplats

Ett jätteryck i den andra perioden bäddade för segern. Och efter vinsten mot Warberg har Pixbo med två omgångar kvar fortsatt chans att nå andraplatsen i tabellen. – Det satsar vi hårt för, säger Alicia Fylke.

|

Det blev ett tungt nederlag i toppmötet mot IKSU på bortaplan i förra omgången när Pixbo fick se sig besegrat av tabellettan med 1–4. På fredagskvällen fick Mölnlycke-laget chans till revansch när bottenlaget Warberg IC kom på besök till Wallenstamhallen.

Och hemmalaget skulle ta tillvara på möjligheten att komma tillbaka i vinnarspåret igen och därmed haka på Täby och KAIS Mora i toppen. Men det började skakigt. Drygt tio minuter in i den första perioden tog Warberg ledningen med 0–1. Men Pixbo hann knappt notera baklängesmålet innan Eliska Krupnova utjämnade. Ett resultat som stod sig till paus.

– Vi var inte bra i första. Jag tycker det var en inställningsfråga. De hade inget att spela för och det kändes lite som att vi påverkades av det och inte var så taggade som vi borde, säger Alicia Fylke.

Avgjorde matchen i andra perioden

Men i mittperioden var det klasskillnad. Fylke gjorde själv 2–1 innan Sofia Greftén och Ida Sundberg ökade på ledningen. Warberg reducerade förvisso till 2–4, men innan mittakten var över hade Frida Ahlstrand och Emmelie Södergren prickat in 5–2 och 6–2.

– Vi tog tag i det och höjde oss ordentligt, säger Fylke.

Under slutdelen av matchen blev det trots allt lite nerv när Warberg reducerade två gånger om.

– Visst, det var bara två skott ifrån en utjämning, men jag tyckerändå aldrig att det blev nervöst, vi hade bra kontroll.

"Det är en fördel"

Fler mål blev det inte, matchen slutade 6-4. Resultatet innebär att Pixbo därmed, i praktiken, har säkrat en topp fyra-plats i tabellen, vilket betyder hemmafördel i kvartsfinalspelet.

– Jätteviktigt, när man är lag 5-8 i tabellen så är du aldrig säker på vilket lag du får möta, då kan man bli vald av vilket lag som helst. Nu har vi fått en fördel.

Men Fylke hoppas att laget inte är nöjt än - utan att man ska satsa för att klättra i tabellen under de två resterande omgångarna. Vinner Pixbo sina återstående matcher samtidigt som KAIS Mora och Täby inte får resultaten med sig kan det bli en andraplats för den regerandemästaren.

– Tar de andra lagen inte sina poäng måste vi ha gjort vårt. Det kan innebära en andra- eller tredjeplats. Den chansen vill vi ta om vi får den.