Stig H Johansson slutar med travet

En epok är över.
Legendaren Stig H Johansson slutar som travtränare.
– Nu är det slut, säger frun Karin Johansson till Trav365.

ANNONS
|

Stig H Johansson tog sin första seger 1963. Det skulle sedan bli ytterligare 6 223 som kusk och över 8 000 som tränare – fler än någon annan svensk.

Men under 2024 blir det inga fler. Via sin kontaktperson, och fru, Karin Johansson, låts det meddelas att legendarens tränarlicens inte förnyas för 2024.

– Jag förstår att det blir lite uppmärksammat. Men egentligen blir det bara en formell skillnad då han på papperet inte tävlade något förra året heller. Jag minns att för ett år sen var det ett norskt rykte som gick, men då tog han ut licensen sen. Men nu är det slut. Det blir som sagt ingen praktisk skillnad utan vi har ett antal hästar som han håller på med här på gården. Det har avvecklats i långsam takt över flera år, säger Johansson till Trav365.

ANNONS

– Det blir ingen större skillnad. Jag älskar livet med hästarna och är i stallet så länge jag kan, säger han själv.

Invald i Hall of Fame

Han kan nu se tillbaka på en karriär som gjort honom till den störste någonsin inom svensk travsport.

H Johansson har vunnit Elitloppet sex gånger och Prix d’Amérique och Svenskt Trav-Derby vid sju tillfällen. Redan 2008 valdes han in i Hall of Fame och han har dessutom vunnit 29 kuskchampionat på Solvalla och blivit allsvensk champion nio gånger

H Johansson, i dag 78 år gammal, har under karriären haft hästar som Big Elma, Grain, Duke Iran, Queen L. och Victory Tilly.

LÄS MER:Tre döda hästar – på en vecka: ”Egentligen ovanligt”

ANNONS