Ivan Toney. Arkivbild.
Ivan Toney. Arkivbild. Bild: David Cliff/AP/TT

Stjärnan hyllar Jansson – efter långa avstängningen

Brentfords Ivan Toney har snart avtjänat sin åtta månader långa avstängning.
Nu är Premier League-stjärnan redo för comeback.
– Pontus (Jansson, före detta lagkapten) pratade med mig om hela situationen, säger Toney till Sky Sport.

ANNONS

Engelsmannen Ivan Toney var en hyllad anfallsstjärna och landslagsaktuell. Den gångna Premier League-säsongen gjorde han 20 mål för Brentford, endast Harry Kane och Erling Haaland gjorde fler.

Men i april 2023 stängdes 27-åringen av efter att det hade framkommit att han brutit mot det engelska förbundets regler om spel på ligamatcher.

Straffet: Åtta månaders avstängning från all fotboll.

Toney erkände senare att han bröt mot reglerna om spel på matcher vid 232 tillfällen. Bland annat har han spelat på sig själv som målskytt i vissa matcher, och att Brentford skulle förlora.

Nu är Ivan Toney redo för comeback. Hans första match kan vara när Brentford ställs mot Nottingham Forest den 20 januari.

ANNONS

I en lång intervju med Sky Sport berättar PL-stjärnan om tiden som varit och tackar Brentford och tränaren Thomas Frank för stödet.

– Alla i Brentford vet att jag kommer göra mitt bästa för att hjälpa laget, säger han.

Toney hyllar även lagets förre kapten, Pontus Jansson. Svensken lämnade laget i somras för att återvända till allsvenskan och Malmö FF.

– Hela laget stod bakom mig. Speciellt kaptenen som var här förut, Pontus (Jansson). Han pratade med mig om hela situationen.

Ivan Toney tillsammans med Pontus Jansson. Arkivbild.
Ivan Toney tillsammans med Pontus Jansson. Arkivbild. Bild: David Cliff/AP/TT
ANNONS