John Stones, mitten, jublar efter den sena kvitteringen i Premier Leagues toppmöte med Arsenal. Bild: Dave Thompson/AP/TT

Stones räddade City – kvitterade sent mot Arsenal

Arsenal, men en spelare mindre, stod emot trycket i 52 minuter.
Sedan brast försvaret.
Manchester City fick tag på en lös boll och skickade in 2–2 i åttonde tilläggsminuten i Premier Leagues toppmöte.

Arsenals nio utespelare stod rätt, tätt och stoppade City gång efter gång. De skott som smet igenom försvarsledet räddades av storspelande målvakten David Raya.

I 45 plus sju tilläggsminuter klarade gästerna av att hantera Manchester Citys press och jakt efter kvittering.

Inhopparen John Stones fick tag på en lös boll i Arsenals straffområde och tryckte in 2–2-målet i 98:e minuten.

– Det var lite överraskande, jag är inte van att göra mål, säger han i Viaplays sändning.

– Det var ett stort ögonblick. När jag tittar tillbaka på det här så hoppas jag att det var en viktig poäng för oss.

100:e målet för Haaland

Historiken talade inte för Arsenal inför matchen på Etihad Stadium i ett regnigt Manchester. Klubben hade nio raka matcher utan seger, sju förluster och två oavgjorda.

Senaste segern?

2015.

Starten på matchen gick inte heller Arsenals väg, då Erling Braut Haaland sprang igenom och tog vara på Savinhos djupledsboll på allra bästa sätt. Norrmannen rakade in 1–0 i nionde minuten.

Fullträffen var hans tionde för ligasäsongen och totalt hans 100:e för klubben, på 105 matcher, sedan han kom från Dortmund inför säsongen 2022.

Där och då såg showen och dess rampljus ut att hamna på 24-åringen.

Men Arsenal ville annat.

I 22:a minuten satte Riccardo Calafiori kvitteringen med ett skott utanför straffområdet som böjde sig fint in i målvakten Edersons bortre hörn.

Arsenal jublade — och City var vansinniga.

Flera spelare var framme hos domaren Michael Oliver och påpekade att de inte var redo för spel efter bytet av skadade Rodri och vid sidan av planen var tränaren Pep Guardiola vansinnig och tog ut sin ilska genom att sparka på sin stol.

Men mål blev det – och ett till skulle det bli.

I slutet av första halvlek nickade Gabriel in hörnan från Bukayo Saka.

Trossard utvisad

Helt plötsligt såg det lovande ut för Londonklubben.

Något som dock ändrade sig snabbt.

I slutet av första halvlek drog Leandro Trossard på sig sin andra varning och fick därmed syna det röda kortet.

En utvisning som präglade fortsättningen av matchen.

Gästernas fokus blev försvarsspelet, vilket gjorde att City likt en handbollsmatch trillade runt bollen utanför straffområdet för att hitta luckorna.

I den 98:e minuten kom chansen – och John Stones tog vara på den.