Stor krasch i Tour de France – tävlingen stoppades

Kort efter starten av lördagens etapp av Tour de France skedde en stor krasch i klungan – och loppet stoppades tillfälligt.
Efter ytterligare en krasch hade flera tvingats bryta.
– Blandningen av regnet och dammet gör att vägen är hal som is, säger Eurosports expert Jens Voigt.

ANNONS
|

Etapp 14 av Tour de France hade precis startar när den fick stoppas igen. Stora delar av klungan drogs med i en stor krasch i en utförsbacke sex kilometer in i etappen och tävlingsledningen valde att tillfälligt stoppa tävlingen.

– Jag tycker de gör rätt såhär i starten, de stoppar tävlingen så alla kan komma tillbaka, säger Eurosports Roberto Vacchi i sändning.

– Det är den första jättekraschen i årets Tour de France. Blandningen av regnet och dammet gör att vägen är hal som is, säger Eurosports expert Jens Voigt.

Flera cyklister kollades av läkare och plåstrades om. Spanjoren Antonio Pedrero lades på bår och tvingades bryta tävlingen, liksom sydafrikanen Louis Meintjes som tvingades lämna med ett brutet nyckelben.

ANNONS

– Tyvärr alltså en jättevurpa i utförskörningen, säger Roberto Vacchi.

Ytterligare en vurpa

Efter en knapp halvtimme startades etappen om, med två kilometer neutral start innan cyklisterna fick börja tävla igen. Då var det flera av de cyklister som var inblandade i kraschen som hade svårt att hänga med klungan. En av dem var colombianen Esteban Chaves som några kilometer efter omstarten även han tvingades bryta.

Med 125 kilometer kvar av etappen kom ytterligare en vurpa i en utförsbacke. Där var bland annat fransmannen Romain Bardet och britten James Shaw inblandade. De fick sjukvård vid sidan av vägen och båda tvingades sedan bryta.

– Den här dagen har inte börjat bra för cyklisterna…, säger Roberto Vacchi.

Senare på etappen bröt även nederländaren Ramon Sinkeldam och portugisen Ruben Guerreiro.

Inför lördagens bergsetapp ledde dansken Jonas Vingegaard Tour de France, nio sekunder före slovenen Tadej Pogacar.

Etappen som gick mellan Annemasse och Morzine Les Portes du Soleil blev en rysare som spanjoren Carlos Rodríguez vann, före Tadej Pogacar och Jonas Vingegaard. Tack vara bonussekunder längs vägen utökade Vingegaard totalledningen med en sekund. Dansken är nu tio sekunder före Pogacar.

LÄS MER:Ägaren sågar Chris Froome: Inte värd pengarna

LÄS MER:Vann i Tour de France – skänker pengar: "För Gino"

LÄS MER:Lucas och Jacob Eriksson kan bli cykelstjärnorna Sverige behöver

LÄS MER:Reportern förlorade vad mot cykelstjärnan Mads Pedersen – tatuerade in namnet på låret

ANNONS