Svenske Dragos Nicolae Madaras slog världsrekord

Han är rankad 191:a i världen.
Ändå har svenske tennisspelaren Dragos Nicolae Madaras slagit ett världsrekord.
– Man måste bli mentalt stark, säger han till SVT.

ANNONS
|

Mikael Ymer har i flera år varit Sveriges bästa tennisspelare på herrsidan och just nu är han på 51:a plats i världsrankingen.

Men där bakom finns 25-årige Dragos Nicolae Madaras, som är på uppgång i tennisvärlden. Bara det senaste året har han klättrat från 329:e till 191:a plats på världsrankingen. Av bara farten har han även slagit ett världsrekord.

Detta genom att vinna tio turneringar i ITF-touren, som är den tredje bästa touren efter ATP och ATP Challanger. Med den bedriften är Dragos Nicolae Madaras den spelare genom tiderna som vunnit flest titlar på en och samma säsong i ITF-touren.

ANNONS

– Det är många spelare som kan vinna tio. Men problemet är att man måste bli mentalt stark, att vara ute och resa och spela vecka efter vecka och match för match. Så det är det som jag har gjort det här året, säger Madaras till SVT.

Det återstår ytterligare ett gäng ITF-tävlingar, så 25-åringen har goda chanser att snygga till siffrorna ytterligare.

Nu börjar han dock blicka mot nya mål. Han hoppas tävla allt mer i de främsta tourerna, och de fina insatserna innebär att han får chansen att kvala in till Grand Slam-turneringar.

– Det betyder mycket för det var mycket pengar. Det var mycket pengar och mentalt känns det bra faktiskt för kommande tävlingar, säger han.

Dragos Nicolae Madaras föddes i Rumänien och började tidigt spela tennis. Men senare flyttade familjen till Helsingborg och som 14-åring började Madaras spela tennis i Helsingborgs TK.

Nu representerar han Sverige, men har sin bas i rumänska Bukarest, framför allt eftersom hans tränare är från Rumänien.

– Ja, var är hemma? Det är väl 50-50 mellan Helsingborg och Bukarest. Jag är väl i Helsingborg fyra gånger om året, sa han i en intervju med Tennis.se förra året.

ANNONS

Nu är Dragos Nicolae Madaras i Båstad och spelar Nordea open (före detta Swedish open). Där blev han under måndagen utslagen i av den 19-årige fransmannen Luca Van Assche i första omgången.

Dock har Madaras en ny chans att imponera på hemmapubliken. Idag, tisdag, går han nämligen in i dubbelturneringen tillsammans med Filip Bergevi.

LÄS MER:Danilovic vann WTA-turneringen i Båstad

LÄS MER:Försvarar brorsan: Media fokuserar på fel saker

LÄS MER:Båstad: Ymer ville ha mer betalt

ANNONS