Truls Möregårdh slet i femsetaren mot Anders Lind i åttondelsfinalen i lagtävlingen men lyckades vinna dagen efter OS-silvret i singel.
Truls Möregårdh slet i femsetaren mot Anders Lind i åttondelsfinalen i lagtävlingen men lyckades vinna dagen efter OS-silvret i singel. Bild: Petros Giannakouris/AP/TT

Sverige vidare trots trött Truls: "Sovit en timme"

Han hade knappt sovit en blund, stackaren.
Dagen efter OS-silvret lyckades Truls Möregårdh ändå hjälpa Sveriges bordtennisherrar till kvartsfinal i lagtävlingen.
– Sömn och lite mat hade varit gött nu, säger han efter 3–0 i matcher mot Danmark.

ANNONS
|

Möregårdh förvarnade redan direkt efter söndagens OS-final att det kommer bli kämpigt att stiga upp för att spela åttondelsfinal i lagtävlingen klockan 10 dagen därpå.

Och nog såg han lite medfaren ut när han gick upp mot Danmarks Anders Lind. Ont i magen hade han också.

– Det var tungt. Det här långa bollduellerna tog på kroppen mer än vad jag trodde. Jag behöver framför allt ladda om och sova lite. Jag sov bara en timme i natt, säger Möregårdh.

"Enormt svår omladdning"

Som tur var hade lagkompisarna Anton Källberg och Kristian Karlsson lättat på pressen genom att vinna den inledande dubbeln med 3–1 i set.

ANNONS

– Jag och Anton sade för två dagar sedan att vi kommer vi behöva ta ansvar mot Danmark och få ha respekt för att det har varit en enormt svår omladdning för Truls. Det var kul att kunna spela så bra som vi gjorde, säger Karlsson.

Möregårdh låg sedan under med 1–2 i set, men lyckades på något sätt samla krafterna och vinna två raka till seger. I femte och avgörande set vände han underläge 7–9 till seger 11–9.

– Jag visste inte att han inte mådde så bra i dag. Otroligt starkt av honom att vinna sin match med de resurserna han hade i dag. Stor eloge till honom, säger Anton Källberg.

Kan möta Tyskland

Kristian Karlsson var sedan hygglig nog att säkra svensk seger direkt, genom att slå Jonathan Groth med 3–0 i set. Annars hade Truls Möregårdh tvingats till ytterligare en match.

– Det var skönt. Men jag är framför allt superglad för Kristians skull och hans självförtroende. Jäklar, när han spelar så här kan han slå väldigt många bra spelare, säger Möregårdh.

I kvartsfinalen, som troligen spelas på tisdag kväll, väntar antingen andraseedade Tyskland eller Kanada.

ANNONS