Världscuptävlingar i Ulricehamn senast det begav sig, i februari 2021. Arkivbild.
Världscuptävlingar i Ulricehamn senast det begav sig, i februari 2021. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Sverige vill ta över – men ser ut att få nobben

Det verkar inte bli ytterligare en världscuptävling i längdskidor på svensk mark i vinter. Detta trots att Ulricehamn erbjudit sig att ersätta Nove Mesto, som hoppat av.
– Det finns andra länder som ligger bättre till, säger Sveriges längdchef Lars Öberg.

ANNONS

Ulricehamn sade sig direkt redo att ta över när tjeckiska Nove Mesto förra månaden meddelade att man hoppar av. Men Sverige ser ut att få nobben trots att även Gällivare och Östersund är beredda att ta över tävlingarna, säger Lars Öberg.

– Sannolikt är det inte så att vi får någon världscup till Sverige den helgen. Jag vet att det finns andra länder i närheten som ligger bättre till, säger Öberg till Radiosporten.

Det handlar om världscuphelgen 31 januari–2 februari. Beslutet om vem som ersätter Nove Mesto fattas nästa vecka, uppger Radiosporten, men enligt Öberg vill Internationella skidförbundet (Fis) helst ha en arrangör som ligger närmare Tjeckien.

ANNONS

– Vi driver ju den frågan från svensk del att man ska hitta ”block” där man minskar resandet och minskar både klimatavtryck och kostnader för alla länder. Och där ligger det naturligtvis närmare till hands att se på länder som ligger i närheten av Tjeckien.

Falun är i dagsläget enda svenska världscuparrangör i vinter.

ANNONS