SvFF:s generalsekreterare Andrea Möllerberg är inte nöjd med hur söndagens Stockholmsderby artade sig. Arkivbild.
SvFF:s generalsekreterare Andrea Möllerberg är inte nöjd med hur söndagens Stockholmsderby artade sig. Arkivbild. Bild: Claudio Bresciani/TT

SvFF fördömer derbyscenerna: "Ingen respekt"

ANNONS

Söndagens derby mellan Djurgården och AIK på Tele2 arena fick avbrytas i andra halvlek efter att fyrverkerier avfyrats från hemmaklacken. Det kastades också in saker på plan från läktarhåll under matchen.

En utveckling som Svenska Fotbollförbundet (SvFF) inte är nöjda med.

"Vi fick se uttryck och beteende som inte hör hemma i våra fotbollsmiljöer, inslag vi tar starkt avstånd från. Vi har stor förståelse för de många negativa reaktioner som vi har tagit del av efter matchen", säger Andrea Möllerberg, SvFF:s generalsekreterare, i ett uttalande.

SvFF beskriver matchen som ett bakslag på förbättringarna som skett kring ordningsläget på de allsvenska läktarna under säsongen, och skriver att söndagens händelser "inte ligger i linje med vad svensk fotboll står för".

ANNONS

"Vi arbetar ständigt med att skapa trygga matchmiljöer, för såväl spelare, ledare, domare och supportrar. För det krävs respekt, vilket saknades på flera håll i söndagens derby", säger Andrea Möllerberg.

Djurgårdssupportrar under derbyt mot AIK på Tele2 arena.
Djurgårdssupportrar under derbyt mot AIK på Tele2 arena. Bild: Pontus Lundahl/TT
ANNONS