Tara Babulfath kan straffas efter semifinalilskan

Tara Babulfath riskerade diskning och missad bronsmatch men samlade ihop sig och tog Sveriges första OS-medalj i Paris.
Nu meddelar dock tränare Jane Bridge att 18-åringen kan straffas i efterhand.
– Det kommer att bli efterräkningar, säger Bridge till DN.

ANNONS
|

Tara Babulfath blev Sveriges första OS-medaljör i Paris när hon på lördagen knep ett brons i judons 48-kilosklass. Hon var dock snubblande nära att ta sig ända till finalen och kampen och ädlare valörer. Semifinalen mot japanskan Natsumi Tsunoda, som senare vann guldet, tog slut först efter sju minuter efter att Babulfath fått sin tredje varning i matchen.

18-åriga Babulfath blev rasande efter att den australiske mattdomaren Lubomir Petr gett henne den tredje varningen och konfronterade honom med gester och ord och krävde en förklaring, något som kunde renderat i en diskning och en missad bronsmatch. Svenskan klarade sig dock den gången och fick som bekant gå bronsmatchen.

ANNONS

Nu berättar Babulfaths tränare Jane Bridge hur nära det var en diskning.

– Jag blev inkallad (till tävlingsledningen) efter matchen och de sade att de skulle ha en diskussion kring om hon skulle tillåtas att fortsätta. Jag var rädd för att de skulle diskvalificera henne, men som tur var lät de henne fortsätta, säger Bridge till DN.

Kan straffas i efterhand

Även om Babulfath klarade sig från diskning i tävlingen tror Bridge att hon kommer att straffas i efterhand för sitt uppförande efter semifinalen.

– Det kommer att bli efterräkningar, men hon riskerar inte att förlora medaljen, säger Bridge.

Tara Babulfath har inte själv kommenterat det som hände efter semifinalen, hon har på frågor från media sagt ”inga kommentarer” på de frågor som rör händelsen.

Sveriges truppchef i OS Peter Reinebo sa under lördagen såhär till TT om Tara Babulfaths ilska mot domaren.

– Hennes reaktion gjorde att hon riskerade att bli diskad och det visar på hennes vinnarskalle, även om hon kanske skulle ha behärskat sig litegrann. Hon vill mycket, det är förståeligt.

LÄS MER:SOK-chefen: Hon skulle ha behärskat sig

LÄS MER:Tara Babulfath tar Sveriges första OS-medalj i Paris

LÄS MER:Bronshjälten Babulfath kunde ha bytt landslag

ANNONS