Tennistränar-legendaren Nick Bollettieri död

Nick Bollettieri har tränat några av de största i tennishistorien. Nu har amerikanen dött, 91 år gammal.

ANNONS
|

Den legendariske tennistränaren Nick Bollettieri är död, det skriver bland annat The Guardian. Amerikanen blev 91 år gammal.

Bollettieri tränade några av de största i tennishistorien, som Andre Agassi, Maria Sharapova, Monica Seles, Boris Becker och systrarna Venus och Serena Williams.

Tränaren föddes i USA av italienska föräldrar och startade 1978 en tennisakademi i Florida. Akademin köptes upp av IMG några år senare men Bollettieri fortsatte som tränare och ansvarig för träningen på akademin.

Tränat tio världsettor

ESPN skriver att Bollettieri tränade tio spelare till att bli världsettor.

”Förutom att du var den bästa tränaren någonsin var du så snäll mot mig, mina föräldrar och mina syskon... Det betydde mer för mig än något annat, du hade ett stort hjärta och en stor livslust”, skriver tidigare världsettan Chris Evert på Twitter om Nick Bollettieris bortgång.

ANNONS

"Vår sport har förlorat en av våra mest passionerade tränare och förespråkare. Nick var alltid positiv och hade förmågan att få det bästa ur alla som hade lyckan att få jobba med honom", skriver Billie Jean King, även hon tidigare världsetta.

Bollettieri är invald i International Tennis Hall of Fame 2014, som fjärde tränare någonsin.

LÄS MER:Sophie Sundström och Påvelunds TBK gör debut i elitserien

LÄS MER:Australien bekräftar: Djokovic får visum

LÄS MER:Söderling: "Det är en epidemi, helt galet"

ANNONS