Tidigare NFL-stjärnan Vincent Jackson dog av alkoholmissbruk

Tidigare i år kom nyheten att Vincent Jackson hade dött. Nu visar obduktionen att förre NFL-stjärnan dog av alkoholmissbruk – samt att han ska ha lidit av den uppmärksammade sjukdomen CTE.

ANNONS
|

Det var i februari som nyheten kom att Vincent Jackson hade hittats död på ett hotellrum i Tampa Bay. Den tidigare NFL-stjärnan hittades av en hushållerska, bara dagar efter att polisen lokaliserat honom efter att hans familj anmält honom saknad.

”Vi är chockade och sorgsna över att höra de hemska nyheterna om förlusten av Vincent Jackson”, sa Bryan Glazer, ägaren av Jacksons tidigare lag, Tampa Bay Buccaneers, i ett uttalande.

LÄS MER:Tidigare NFL-stjärna hittad död – blev 38 år gammal

Nu, lite mindre än ett år senare, har Vincent Jacksons dödsorsak fastställts.

Det är Tampa Bay Times som skriver att obduktionen som släpptes igår visade att Jackson dött av kroniskt alkoholmissbruk. Enligt rapporten ska Jackson drabbats av alkoholkardiomyopati, vilket är en hjärtmuskelsjukdom som kan orsakas av alkoholmissbruk.

ANNONS
Vincent Jackson.
Vincent Jackson. Bild: DENIS POROY

Vincent Jackson led av CTE

Utöver flertalet alkoholrelaterade skador ska obduktionen även visat att Vinvent Jackson led av CTE (kronisk traumatisk encefalopati) – vilket är en neurodegenerativ sjukdom som orsakas av upprepat våld mot huvudet – skriver ESPN.

CTE ger flera olika symptom. Bland annat aggressivitet, förlorat korttidsminne och till slut demens. Sjukdomen kan endast upptäckas efter att personen dött och det genom en speciell obduktion. Enligt ESPN ska Jacksons familj donerat hjärnan till CTE-centrat på Boston Univeristy för att stödja forskningen kring sjukdomen.

LÄS MER:Nobby Stiles familj: Fotbollen måste ta itu med demens

Sjukdomen har varit uppmärksammad, inte minst i NFL, då en mängd utövare av sporten har drabbats av den till följd av flertalet hjärnskakningar. För några år sedan fick NFL betala motsvarande 5 miljarder kronor till 4 000 före detta NFL-spelare som krävt ersättning för skador mot huvudet.

LÄS MER: Morddömde NFL-spelaren led av CTE

ANNONS