Dan Ndoye gjorde 1-0-målet för Schweiz. Bild: Frank Augstein/AP/TT

Tilläggstid räddade Tyskland och Ungern

Tyskland var på väg att missa gruppsegern i fotbolls-EM, men Niclas Füllkrugs sena 1–1-nick mot Schweiz blev räddningen.

|

Tyskarna trodde att de hade tagit ledningen tidigt i matchen när Robert Andrichs skott hittade nätet. Men VAR-granskning visade att Schweiz skulle ha haft en frispark i en situation strax före målet, som därför dömdes bort.

Lite senare bjöds i stället hemmapubliken i Frankfurt på en kalldusch när Dan Ndoye snyggt stötte in 1–0 för Schweiz i 28:e minuten – hans första landslagsmål i karriären.

Ndoye var het och sköt bara någon minut senare strax utanför Manuel Neuers ena stolpe.

Tyskland hade redan inför matchen säkrat avancemanget till åttondelsfinal, men behövde en poäng för att vinna grupp A och få en sannolikt enklare väg framöver i EM.

Men målet dröjde länge.

Båda vidare

Först på tilläggstid skallade inhopparen Füllkrug in kvitteringen som gör att Tyskland vinner gruppen. Schweiz är också vidare, som grupptvåa.

Även Ungern fick uppleva en ljuvlig tilläggstid i gruppens andra möte, mot Skottland. Båda lagen var i behov av en seger för att ha en möjlighet att ta sig vidare som en av EM:s bästa grupptreor.

Matchens enda mål kom till slut – i den tionde tilläggsminuten. Även där var det en inhoppare, Kevin Csoboth, som gjorde målet.

Otäck skada

Ungern slutar därmed trea i gruppen, men måste vänta på upplösningen i övriga EM-grupper innan man vet om lagets tre poäng (och 2–5 i målskillnad) räcker för att gå vidare.

Den långa tilläggstiden i matchen mot Skottland hade sin främsta förklaring i en otäck skada som drabbade ungrarna tidigare i andra halvlek.

Anfallaren Barnabas Varga blev liggande efter en kollision och sjukvårdare kom in på planen, samtidigt som hela det ungerska laget snabbt samlades i en ring runt sin lagkamrat.

Samtidigt hölls skynken upp för att täcka för Varga, som senare bars ut från planen till publikens applåder.