Sveriges Victor Nilsson Lindelöf mot Tjeckiens Antonin Barak under torsdagens playoff-semifinal VM-kvalmatch i fotboll i grupp B mellan Sverige och Tjeckien på Friends Arena.
Sveriges Victor Nilsson Lindelöf mot Tjeckiens Antonin Barak under torsdagens playoff-semifinal VM-kvalmatch i fotboll i grupp B mellan Sverige och Tjeckien på Friends Arena. Bild: Jonas Ekströmer / TT

Tjeckiens besvikelse: "Såg tveksamt ut"

Tjeckien gjorde matchens första mål.
Men fick det bortdömt av VAR.
– Vi tyckte alla på planen att det såg tveksamt ut, säger mittfältaren Antonin Barak.

ANNONS
|

Redan vid sin första hörna hade tjeckerna bollen i mål. Men domare Michael Oliver var snabb att se Jakub Brabecs arm som tryckte ned Victor Nilsson Lindelöf.

Oliver tog hjälp av VAR – och Jan Kuchtas mål dömdes bort.

– Det är klart att jag har svårt att bedöma det, men vi tyckte alla på planen att det såg tveksamt ut. VAR hjälpte oss inte heller, det är svårt att säga, säger Antonin Barak på presskonferensen.

– Givetvis är första målet viktigt i sådana här matcher, det kanske hade hjälpt oss. Men det slutade som det gjorde och jag vill gratulera det svenska laget till segern.

ANNONS

På frågan om vad de fick för förklaring av domaren Oliver svarar Barak:

– Det var jag och Soucek (Tomas) som pratade med domaren, han förklarade att försvararen Brabec hade foulat någon av våra motståndare. Nu har vi faktiskt VAR och VAR bestämmer sådana här saker, det är ingenting vi kan göra något åt.

Förbundskapten Jaroslav Silhavy:

– Jag såg inte detaljerna från början, men vår back Brabec gick med händerna före och det var ingenting jag kan säga något om, det var säkert helt rätt.

ANNONS