'Challe' Berglund var inte nöjd efter premiärförlusten mot Frölunda.
"Challe" Berglund var inte nöjd efter premiärförlusten mot Frölunda. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Tränaren sågar lagets insats: "Överkörda"

SHL-premiären i Scandinavium blev mardrömslik. Efteråt sågade "Challe" Berglund sitt lags insats.
– Vi var mer eller mindre överkörda, säger Leksandtränaren.

ANNONS

Mot Frölunda hamnade Leksand i underläge redan efter ett par minuter – och den andra perioden blev sedan ett långt mörker sett ur leksingarnas perspektiv.

Leksand slarvade i passningsspelet, förlorade närkamper och var sist på de flesta puckar. Frölundas Max Friberg satte 2–0 medan Dominik Egli och Calle Klingberg utökade ledningen ytterligare två gånger om.

Att Lucas Elvenes däremellan reducerade till 1–2 spelade mindre roll.

– Man hade väl en förhoppning om att få komma hit och gå vidare på den härliga kvartsfinalserien vi hade mot Frölunda i våras (då Frölunda vann med 4–3 i matcher), säger "Challe" Berglund.

"Vann knappt en närkamp"

– Det var sju matcher med propaganda både på läktaren och på isen. I dag var det bara propaganda från det röda laget. Vi vann knappt en närkamp, fortsätter han.

ANNONS

Efter Leksands reduceringsmål tog det inte ens en minut innan Egli satte 3–1 till Frölunda.

– Det var jättetufft. Vi går ut och förlorar en närkamp framför mål igen och så är det 3–1. Vi blir inte glada i båset då, säger Berglund.

Blicka framåt

Henrik Tömmernes fastställde sedan matchresultatet när han satte 5–1 i slutet av den tredje perioden. Enligt backen Alexander Lundqvist gäller det nu att försöka blicka framåt.

– Det är en besvikelse att vi inte spelar bättre än vad vi gör. Det gäller hela laget. Vi kan mycket bättre. Men det är en match av 52. VI får ta med oss det här och gå vidare, säger Lundqvist.

Lucas Elvenes satte Leksands enda mål i SHL-premiären mot Frölunda.
Lucas Elvenes satte Leksands enda mål i SHL-premiären mot Frölunda. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT
ANNONS