Ukrainska OS-duon ansluter sig till armén

Den ukrainska armén kämpar mot attackerande ryssar. Nu ansluter två ukrainska olympier till striderna. ”Jag och mitt lag stannar i Ukraina för att skydda våra hem och våra familjer från ryska militära styrkor”, skrev en av dem, skidskytten Dmytro Pidrutjnyj, på sociala medier efter den ryska invasionen.

ANNONS

Sedan Ryssland invaderade Ukraina under natten mot torsdagen har strider pågått i flera delar av landet. Det har rapporterats att ryssarna mött oväntat hårt motstånd från den ukrainska armén. Nu ansluter två olympier från Peking-OS till striderna.

Skidskytten Dmytro Pidrutjnyj och Dmytro Mazurukuk som tävlar i nordisk kombination.

Efter den ryska invasionen meddelade Pidrutjnyj att de ukrainska skidskyttarna drar sig ur säsongens resterande tävlingar i världscupen. Han skrev då på sociala medier:

”Jag och mitt lag stannar i Ukraina för att skydda våra hem och våra familjer från ryska militära styrkor som invaderade Ukraina den 24 februari”.

ANNONS

Den ukrainska journalisten Andrei Senkiw delade på söndagen ett inlägg på sociala medier där han skriver att han pratat med Pidrutjnyj som bekräftar att han och Mazurukuk nu tjänstgör i nationalgardet i staden Ternopil, öster om Lviv i västra Ukraina.

Pidrutjnyj ligger 34:a i herrarnas totala världscup och han var bland annat med och förde det ukrainska laget till en niondeplats i stafetten i Peking och han har sedan tidigare ett VM-guld i jaktstart från Östersund 2019. Även Dmytro Mazurukuk representerade Ukraina under OS i Peking och han har deltagit i tre världsmästerskap.

LÄS MER:Roman Abramovitj lämnar ifrån sig kontrollen över Chelsea

LÄS MER:Tungviktsvärldsmästaren som slåss för sitt Kiev

LÄS MER:Fifa stänger inte av Ryssland från VM-playoff

LÄS MER:Ukrainska skidskyttar drar sig ur tävlingar

ANNONS