Usain Bolt har förlorat 130 miljoner kronor – har endast 120 000 kronor kvar

Usain Bolt är en av friidrottens största stjärnor genom alla tider. Nu har han blivit utsatt av bedrägeri i Jamaica där han blivit av med 130 miljoner kronor, enligt The Guardian.

ANNONS
|

Det är en stor härva som rullats upp i Jamaica. Där ett investmentbolag anklagas för att ha förskingrat stora summor. En av alla drabbade är Usain Bolt som tog åtta OS-guld och elva VM-guld under sin karriär.

LÄS MER:Bolt vill skydda den klassiska segergesten

Utöver det slog han världsrekord på både 100 och 200 meter.

Nu ska han dock ha blivit av med stora delar av sin förmögenhet.

För cirka 130 miljoner kronor ska han ha blivit av med i bedrägeriet.

Enligt The Guardian har han ”bara” 120 000 kronor. Den tidigare friidrottsstjärnans advokater har nu meddelat att investmentbolaget har fredagen på sig att ge tillbaka pengarna.

ANNONS

LÄS MER:Kontroversielle Justin Gatlin lägger av

Vänder sig till FBI för att få hjälp

Annars går det vidare till domstol.

Den jamaicanska regeringen agerar nu också och har kontaktat FBI för att få hjälp. Usain Bolt är långtifrån ensam om att ha drabbats av bedrägeriet. Bland de drabbade finns många privatpersoner men även flera jamaicanska myndigheter ska ha drabbats.

– Den ilska och oro som vi alla känner har förstärkts av den långa tid– 13 år – som bedrägeriet misstänks ha pågått, och det faktum att de [misstänkta] verkade ha medvetet och hjärtlöst riktat in sig på äldre personer, såväl som vår mycket älskade och respekterade nationalikon... Usain Bolt,” säger Jamaicas finansminister Nigel Clarke till The Guardian.

ANNONS