Victor Johansson kommer inte simma i Seine.
Victor Johansson kommer inte simma i Seine. Bild: MAXIM THORE

Victor Johansson simmar inte i Seine

Victor Johansson skulle simma i Seine på fredagen. Nu står det klart att simmaren drar sig ur – efter avrådan från läkare.
– SOK:s medicinska team har rekommenderat mig att inte ställa upp, säger Victor Johansson till DN.

ANNONS
|

På fredagsmorgonen skulle Victor Johansson simma i Seine i Paris. Nu står det klart att den svenske simmaren drar sig ut maratonsimningen i OS.

– SOK:s medicinska team har rekommenderat mig att inte ställa upp. Vilket är bra så klart. Idrottarnas hälsa är viktigast, säger han till DN.

Han fortsätter:

– Efter att vi har vägt samman deras rekommendation med alla risker som finns kändes det som om det bästa beslutet är att hoppa av. Därför är det nu bestämt att jag inte ska simma.

SOK:s läkare Lykke Tamm säger att hälsan alltid är viktigast och att rekommendationen till Johansson kommit efter noga övervägande.

ANNONS

Flera sjuka

Vattenkvaliteten i floden Seine i Paris har varit en stor snackis inför och under OS. Det är förbjudet att bada i floden i huvudstaden och det har lagts stora summor pengar, över 16 miljarder kronor, på att rena vattnet inför OS. Efter att triathlon-tävlingarna avgjorts blev flera aktiva sjuka, bland annat svenska Tilda Månsson som kräktes några dagar efter tävlingen men sedan snabbt blev piggare igen.

Victor Johansson har en bakgrund med mycket sjukdomar och det har spelat in i beslutet att inte hoppa i Seine.

– Det är mycket information som har flugit omkring, men vad vi säkert vet är att folk har blivit sjuka. Så trots att nivåerna (tarmbakterierna e-coli) har gått ner hade det inte känts bra att starta, säger han till DN.

LÄS MER:Tilda Månsson sjuk efter simningen i Seine

LÄS MER:Belgisk triatlet på sjukhus efter Seine-lopp

LÄS MER:Seine fortsatt avstängd – dagen före tävling

ANNONS