NFL-stjärnan Tyreek Hill stoppades i en poliskontroll under måndagen. Händelsen fångades via polisens kroppskamera.
NFL-stjärnan Tyreek Hill stoppades i en poliskontroll under måndagen. Händelsen fångades via polisens kroppskamera. Bild: Miamipolisen/AP/TT

Video visar hur NFL-stjärnan dras ut ur bilen

Gripandet av NFL-stjärnan Tyreek Hill har väckt stor uppmärksamhet i USA.
Nu framkommer nya detaljer när videon från en av polisens kroppskameror släppts.

ANNONS

Videon, som offentliggjorts av polisen i Miami, visar hur Tyreek Hill stoppas för en kontroll inför NFL-premiären på söndagen.

Bilderna visar hur 30-åringen – som är en av de största stjärnorna i amerikansk fotboll – läggs ner på gatan av trafikpolis samtidigt som han har armarna bakom ryggen och händerna i handklovar.

"Kliv ut ur bilen"

Polisens video, som bland annat publicerats av CNN, visar hur en av poliserna kommer fram till bilen och frågar varför Hill inte har bältet på sig och Hill frågar i sin tur varför polisen knackar på hans fönster. Han lämnar också över sitt körkort.

"Ge mig bara böterna så att jag kan åka. Jag kommer att bli sen till matchen", säger NFL-stjärnan.

ANNONS

Hill rullar upp rutan igen varpå polisen beordrar att han ska ha den nere.

"Håll rutan nere eller så drar jag ut dig ur bilen. Eller, kliv ut ur bilen, jag tänker inte spela det här spelet", säger polisen.

Snabbt därefter kommer en av trafikpolisens kollegor och öppnar bildörren, tar tag i Hills nackparti, drar ut honom och tillsammans med flera andra poliser får ned honom på gatan.

Hill säger efteråt att han blev chockad av händelsen.

– Jag rörde mig inte så snabbt eftersom jag har skador, jag har saker jag behandlas för, säger han till CNN.

Tagits ur tjänst

Han säger också att han rullade upp rutan igen eftersom fans körde förbi platsen. I en annan intervju med NBC tillstår Hill att han kan ha kört för fort.

Miamipolisen uppgav senare att en av polismännen som var involverad i gripandet av Hill har tagits ur tjänst tillfälligt.

Samtidigt har polisorganisationer i Florida försvarat polisernas ingripande.

ANNONS