Johan Esplund sköt två mål för Villa som vann toppmötet över Sandviken. Arkivbild.

Villa vann toppmöte

|

Villa-Lidköping vann toppmötet över Sandviken med 3–2 och gick upp i serieledning i elitseriebandyn.

- Helt otroligt skönt. Vi gör ingen jättebra match, men spelade bra i 10–15 minuter i första och 10–15 i andra och det blir avgörande, sade tvåmålsskytten Johan Esplund till C More.

Segerskytt blev Johan Löfstedt som satte 3–2 i 84:e minuten sedan ett väggspel med junioren Joel Broberg gett Löfstedt öppet mål, trots att Villa i det läget spelade med en man mindre.

Båda lagen lyckades stänga ned motståndarnas skyttekungar, hemmalagets David Karlsson (17 mål) och Sandvikens Christofer Edlund (26 mål).

I stället slog Esplund till två gånger om för hemmalaget och Daniel Berlin likaså för gästerna innan Löfstedt avgjorde inför storpubliken 3531 åskådare.

Villa-Lidköping gick upp i topp i elitserien och leder på bättre målskillnad än tvåan Västerås. Sandviken ligger kvar på tredje plats.