Chelsea firar ett av målen i 3–0-segern borta mot West Ham.
Chelsea firar ett av målen i 3–0-segern borta mot West Ham. Bild: Alastair Grant/AP/TT

West Hams hemska start – föll på nytt hemma

Aston Villa, Manchester City och nu Chelsea.
Gemensam nämnare?
Samtliga har vunnit säsongens bortamatch mot West Ham.

Sett från det omvända perspektivet: West Ham har inlett Premier League med tre raka förluster hemma på London Stadium. Det kan man knappast kalla annat än en hemsk start.

Svider mest gör den förmodligen hos managern Julen Lopetegui.

Den ansedde spanjoren – på hans cv står bland annat tränaruppdrag i Porto, spanska landslaget, Real Madrid och Sevilla – lockades till Londonklubben som David Moyes ersättare.

Fyra poäng av 15 möjliga så här långt är inte den utdelning han, klubben och supportrarna hoppats på.

Chelsea strödde salt i såren i derbyt och det omgående. Redan efter 18 minuter hade Nicolas Jackson gett Chelsea en 2–0-ledning.

Lopetegui, under hård press, tappade besinningen kort senare och varnades för osportsligt uppträdande.

Efter pausen ökade Cole Palmer till slutresultatet 3–0. Chelsea är ny tvåa i en haltande tabell.