Zlatan glänste -Inter tappade

|

Högt tempo, briljant passningsspel och gott om målchanser. Det var ett under att Udinese lyckades komma undan med 0-1 i paus.

Zlatan stod för en mängd tekniska praktnummer och portugisen Luis Figo såg rappare ut än på länge. Zlatan låg också bakom Inters ledningsmål när han mitt på offensiv planhalva tog emot bollen, trixade upp den och frispelade serben Dejan Stankovic. Stankovic fick god hjälp av till synes bollrädd Udinesemålvakt.

Efter första halvlek var mästarna från Milano ett helt annat lag. Det spelmässiga raset inleddes när den brasilianska målvakten Julio Cesar i den 57:e minuten gick ut på en till synes ofarlig långboll. Han missbedömde studsen och hade inget annat val än att sträcka upp händerna och ta bollen utanför straffområdet. Målchansutvisningen var solklar.

Ett märkbart stört inter försökte resten av matchen passivt rulla runt bollen och blev stundtals utbuade av en missnöjd hemmapublik. På stopptid kom kallduschen, 1-1. Mittbacken Ivan Cordoba nickade in ett inlägg i eget mål bakom en chanslös Francesco Toldo.

Interfansens eftermiddag blev knappast bättre av att lokalrivalen Milan hade lekstuga borta mot Genua. De rödsvarta hade 3-0 i paus och inga större problem att hålla det ända till slutsignalen.