Caia cosmetics julkalendrar säljs vidare dyrt på nätet

Bianca Ingrosso-ägda Caia Cosmetics släppte nyligen sin årliga skönhetskalender. Trots priset på 2 695 kronor sålde kalendrarna snabbt slut – och nu säljs många vidare på auktionssajten Tradera för tusenlappar dyrare än inköpspriset.

ANNONS
|

För några veckor sedan skrev GP om olika adventskalendrar från flera företag med prislappar på tusentals kronor. En omtalad sådan är Caia Cosmetics så kallade skönhetskalender som första gången lanserades 2021.

Trots priset på 2 695 kronor sålde samtliga kalendrar från Bianca Ingrossos företag slut snabbt. Nu finns ett stort antal i stället ute till försäljning på andrahandsmarknaden.

På auktionssajten Tradera finns flera annonser där den som vill lägga vantarna på en kalender kan behöva komma att behöva betala upp till 5 500 kronor för ett exemplar.

Sofia Hagelin är pressansvarig hos Tradera. Hon säger att det här är ett återkommande scenario för den här typen av föremål.

ANNONS

– Det där är ett fenomen som absolut finns på Tradera när det är produkter som många vill ha, som det finns en begränsad upplaga på. Vi har ju märkt det med allt i från när H&M har släppt kollektioner tidigare med designers i begränsad upplaga. Då har det hänt samma sak. säger hon.

Caia cosmetics fortsätter väcka uppståndelse

För Caia Cosmetics del är det inte första gången som företagets produkter väcker medial uppståndelse. Även 2023 sålde skönhetsföretagets adventskalender slut på kort tid varpå flera, precis som nu, sedan såldes vidare på Tradera.

– Just de adventskalendrarna har vi sett liknande tendenser även tidigare år också, säger Sofia Hagelin på Tradera.

Caia Cosmetics uppmärksammades även i somras när skönhetsmärket öppnade en ny butik i centrala Göteborg. Då bildades köer redan dagen innan öppningen och senare svimmade en av de tusentals köande.

Beauty Icons AB, företaget där Caia Cosmetics ingår, hade 2022 en omsättning på 411 miljoner kronor där rörelseresultatet uppgick till 128 miljoner kronor.

LÄS MER:Här säljs adventskalendrar för tusentals kronor

LÄS MER:Ingrossos bolag får böta för giftigt smink

LÄS MER:Hundratals i kö när hajpade skönhetsmärket öppnade i Nordstan

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Alexander Piauger och Ida Johansson blickar ut i den finansiella världen och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS