Dansk logistikjätte beställer 300 ellastbilar från Volvo Lastvagnar

Logistikjätten DSV beställer 300 tunga ellastbilar från Volvo – en stororder. Dessutom köper det danska företaget ytterligare 500 lastbilar.

ANNONS
|

Tidigare har danska logistik- och rederijätten DFDS beställt 225 tunga elektriska lastbilar från Volvo, som bland annat används av rederiet i Göteborgs hamn. Nu gör en annan dansk logistikjätte detsamma: DSV har lagt en order på 300 elektriska lastbilar, vilket i sammanhanget är en stor order. Enligt pressmeddelandet från Volvo innebär det att DSV kommer att ha en av de största flottorna med tunga elektriska lastbilar i Europa. En av modellerna man kommer att köpa är Volvo FH Aero Electric.

Anledningen till att de danska företagen köper in ellastbilarna är att de krävs för att nå klimatmålen. Precis som Volvo har man skrivit på ”Science based target”-initiativet, som är en internationell förpliktelse att som företag nå Parisavtalets krav om en temperaturökning på maximalt 1,5 grader på jorden. DSV har en plan att ha en lastbilsflotta med 2 000 elfordon år 2030.

ANNONS

Flera hundra lastbilar till

Samtidigt med ordern på 300 ellastbilar lägger man en order på 500 bränsleeffektiva diesel- och gasdrivlinor, enligt pressmeddelandet.

– Jag är mycket stolt över att fördjupa det partnerskap vi har med DSV. Samarbete och ett starkt engagemang för att verkligen göra skillnad är avgörande för att göra hållbara transporter och stora CO2-minskningar till verklighet, säger Volvo Lastvagnars vd, Roger Alm, i ett uttalande.

– Som global ledare inom logistik måste vi försöka ligga i framkant av den gröna omställningen och det här avtalet är ett fantastiskt exempel på hur ny teknik kan tas till marknaden i stor skala för att göra den mer tillgänglig för våra kunder, säger Søren Schmidt, vd DSV Road, i ett uttalande.

LÄS MER:Förre Volvo-vd:n Olof Persson om att få sparken: ”Det är vad det är”

LÄS MER:Italiensk stororder till Volvo Lastvagnar

LÄS MER:AB Volvos slår förväntningarna – trots sjunkande resultat

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS