Efter konkursen: Klassiska märket öppnar ny butik i centrala Göteborg

Efter att ha gått i konkurs för fyra år sedan återuppstod klädkedjan Joy som e-handel. Nu öppnar man på nytt fysiska butiker – i höst ska en butik på Kungsgatan i centrala Göteborg stå klar. Det rapporterar Dagens Handel.

ANNONS
|

2020 försattes Joy efter nästan 50 års verksamhet i konkurs. Företaget var då ett dotterbolag till klädkedjan MQ.

Ett år senare förvärvades dock varumärket av en ny ägargrupp där man gjorde en nysatsning på Joy i form av nätbutiken ”Joy Shop”.

Klädkedjan säger dock till Dagens Handel att man är medvetna om att många kunder tycker om fysiska butiker och i våras öppnade man upp sin första butik i Stockholm. Efter att satsningen lyckats blir nu nästa steg att etablera sig i Göteborg.

– Det var där bolaget startade 1971 och det har tidigare varit ett starkt fäste. Därför är det extra kul att kunna öppna upp där igen, säger en av delägarna, Sofia Valentin, till Dagens Handel.

ANNONS

Butiken kommer ligga på Kungsgatan i Göteborg och enligt sajten kommer lokalen vara 183 kvadratmeter stor. I nuläget arbetar bolaget med att inreda butiken och anställa personal. Butiksöppning sker när man är klar med de olika delarna men utgångspunkten är att öppna senast i oktober.

LÄS MER:Undersökning: Varorna som är dyrare på flygplatsernas taxfree

LÄS MER:Sluthandlat i butik – äldre måste handla online

LÄS MER:Accessoarföretaget kommer till Göteborg – öppnar butik i Nordstan

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS