I juni ansökte IAC om konkurs.
I juni ansökte IAC om konkurs. Bild: Barzan Dello

Flera möjliga köpare – efter Göteborgsbolagets konkurs

Den 27 juni ansökte IAC, med huvudkontor i Göteborg, om konkurs. Nu finns flera potentiella köpare av bolaget, uppger konkursförvaltaren för Dagens Industri.

ANNONS

I slutet av förra året hade IAC med sina 1,2 miljarder största skulden av svenska företag, vilket ledde till en ansökan om konkurs i slutet av juni i år.

Sedan dess ska produktionen ha fortgått utan några större avbrott, rapporterar DI.

Bolagets cirka 500 leverantörer har gått med på att fortsätta leverera trots konkursen. Lösningar har hittats för att hålla produktionen igång, även om fabrikerna stänger helt eller delvis för semester fram till mitten av augusti.

Leverantörerna garanteras snabb betalning, vilket är möjligt tack vare IAC Groups viktiga roll för de tre stora svenska fordonstillverkarna, inklusive Volvo Cars, enligt DI. Kunderna säkerställer att konkursboet har tillräcklig likviditet, vilket gör att den nya ordningen fungerar för både kunder och leverantörer.

ANNONS

Flera potentiella köpare

Flera intressenter hörde av sig direkt efter konkursen för att köpa företaget, och den processen pågår för fullt, enligt konkursförvaltaren Mikael Kubu.

– Det rör sig om flera potentiella köpare som har skrivit på sekretessavtal. Eftersom det är en omfattande verksamhet är det en mängd material som de ska gå igenom, säger han till DI.

Hans förhoppning är att affären blir färdig innan slutet av sommaren.

– Från konkursboet kan vi vara snabba, men det beror på köparen när vi kan bli klara.

LÄS MER:IAC ansöker om konkurs – 1400 anställda påverkas

LÄS MER:Komptimmar kan brinna inne efter IAC-konkurs

LÄS MER:Göteborgsföretaget Mycorena ansöker om konkurs

ANNONS