Lyxbutiken Nathalie Schuterman stänger i Stockholm

Den fysiska lyxmodebutiken Nathalie Schuterman har stängt efter nästan tre decennier, rapporterar Habit. I stället kommer fokuset att ligga på onlinebutiken.

ANNONS
|

Den svenska modeentreprenören Nathalie Schuterman, grundade sin modebutik 1998 och sedan dess har modeälskare med pengar vallfärdat till Birger Jarlsgatan på Östermalm i Stockholm. 2018 grundade Nathalie Schuterman sitt eget varumärke med samma namn.

Butiken har blivit känd som en av Sveriges första återförsäljare av exklusivt mode från stora, och dyra, internationella modemärken. Kläderna har sedan prytt både svenska kungligheter och Stockholms kändisar.

Sedan dess har många av de stora modehusen öppnat egna flaggskeppsbutiker kring Birger Jarlsgatan samtidigt som lyxkoncerner som LVMH och Hermès rusat på börsen i takt med att väldigt dyra kläder och accessoarer köps av fler än de superrika.

ANNONS

Men nu, 26 år senare, är det en era som går i graven.

På hemsidan meddelas det att den fysiska butiken Nathalie Schuterman stängde i juli och att man nu kommer att satsa på e-handeln i stället. Samtidigt annonseras en stor rea ut på sajten.

Schuterman-butiken cementerades som en del av populärkulturen i tv-serien Solsidan, där den ofta nämndes som karaktären Mickans favoritbutik, som hon ofta besökte för att köpa dyra kläder tillsammans med sin kompis Lussan.

LÄS MER:Lyxbutik stänger i Göteborg

LÄS MER:Whiskytillverkaren Mackmyra ansöker om konkurs

LÄS MER:Zytomierskas bolag i konkurs

Missa inte det senaste från GP Ekonomi!

Nu kan du få alla våra ekonominyheter, reportage och analyser som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Ekonomi. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP Ekonomis Ida Johansson och Alexander Piauger förklarar och analyserar privatekonomi och kommer med aktuella spaningar och lästips.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

ANNONS