Rosa ”slott” till salu i Göteborg – priset är okänt

En enorm rosa villa i Långedrag är till salu. Huset på över 400 kvadratmeter har tillhört en konstnär och vad det kostar återstår att se. Men köpeskillingen är bara en av flera utgifter.
– Det är nog tre till fyra miljoner i renovering på det, säger Andréas Jeppsson, mäklare på Erik Olsson fastighetsförmedling.

ANNONS
|

Mellan Hinsholmens hamn och Påvelundsskolan ligger ett bostadsområde där en villa sticker ut. I jämförelse med de andra husen i området står det på en stor tomt. Och mellan träden sticker det upp, ett stort rosa hus som liknar ett slott. Ett hus som skymmer berget i bakgrunden.

– Det är ett stort hus med jättepotential. Hade jag haft pengarna så hade jag köpt det själv. Jag tycker det är helt fantastiskt, säger Andréas Jeppsson, mäklare på Erik Olsson fastighetsförmedling.

Andréas Jeppsson är mäklare på Erik Olsson fastighetsförmedling.
Andréas Jeppsson är mäklare på Erik Olsson fastighetsförmedling. Bild: Erik Olsson Fastighetsförmedling

Inget utropspris

Villan är över 400 kvadratmeter stor och tomtarean är över fyra gånger så stor. Huset byggdes runt 1900-talet och är fördelat på tre våningsplan. Den senaste ägaren var en konstnär och arkitekt som nu gått ur tiden.

ANNONS

– Det kommer ju väcka ett stort intresse för det är ju ett exceptionellt hus. Jag tror det är många som tycker att det är väldigt fint som det är idag. Även om inte jag spontant kunnat tänka mig att bo i ett rosa hus så hade jag i det här fallet kunnat tänka mig att bo i ett rosa hus, säger Andréas Jeppsson och skrattar.

I och med det centrala läget, närheten till havet och det exceptionella utseendet tror Andréas Jesppsson att intresset är stort.
I och med det centrala läget, närheten till havet och det exceptionella utseendet tror Andréas Jesppsson att intresset är stort. Bild: Christopher Duff

I nuläget finns inget utropspris och det är inte säkert att det blir något. I och med att huset är speciellt så lär inte ens den tröga marknaden påverka intresset, menar Andréas Jeppsson.

– Vi lägger ut det nu för att visa marknaden att det här huset finns. Sen är det mycket sannolikt att vi kommer få en försäljningsprocess innan det faktiskt kommer ut hela vägen.

Renovering för miljoner

Huset har bara legat ute i några dagar men enligt Andréas Jeppsson finns det redan flera spekulanter. På mäklarsidans hemsida uppskattas byggnadsvärdet till lite drygt 3,3 miljoner kronor och markvärdet till knappt 3,85 miljoner kronor. Men det kommer finnas fler kostnader än bara husköpet tror Andréas Jeppsson.

– För rätt köpare och iordninggjord så är ju det här helt magiskt. Men det är nog 3–4 miljoner i renovering på det.

ANNONS

LÄS MER:Madeleine och Johan köpte första virala tomten – på sin egen gata

LÄS MER:Götene sålde tomter för en krona per kvadratmeter – blev världsnyhet

LÄS MER:Gammal telegrafstation till salu i Köpmannebro i Dalsland: ”Jätteunikt”

ANNONS